Картофен пай с месо в тиган

Картофен пай с месо в тиган



Картофен пай с месо в тиган

Днес споделяме само една прекрасна находка, която да направи кулинарния ви живот по-лесен до известна степен. Картофеният пай с месо в тиган е не само изключително питателно и икономично ястие, но и невероятно хармонично и сочно. Ще видите как отчетливият аромат на този вкусен ще привлече цялото домакинство, а може би дори и съседите!
Приготвяне на картофен пай



Защо картофеният пай с месо се харесва на всички

Това е уникален и универсален пай. Той замества както гарнитура, така и основно ястие. Ако желаете, докато пайът се пържи, можете бързо да нарежете зеленчуковата салата. По този начин ще спестите много свободно време за себе си, както и ще зарадвате семейството си с разнообразни вкусове и презентации. Съвет: За да направите пая възможно най-пухкав и стабилен, запържете го в тиган с диаметър 24 см.

Съставки

Картофи
1 кг
Яйца
5 бр.
Мляно свинско месо
500 г
Слънчогледово олио
50 мл
Чесън
3 скилидки.
Лук
1 бр.
Сол
1 ч.л.
Червен пипер
1 ч.л.
Черен пипер (смлян)
0,5 ч.л.
Твърдо сирене
100 г

Подготовка

1. Обелете картофите и нарежете на филийки с дебелина половин сантиметър, а след това на малки кубчета. Поставете нарязаните картофи в тиган с горещо растително масло. Разбъркайте всичко добре и оставете да къкри на среден огън до 10 минути.Нарязване на картофи



2. След като картофите омекнат, свалете от огъня. Изсипете в отделна купа.

3. Нарежете лука на ситно и натрошете няколко скилидки чесън с нож. Чесънът също трябва да бъде нарязан на ситно.

4. Сложете тигана на огъня, изсипете малко олио и запържете лука и чесъна, докато станат полупрозрачни.

5. Сега добавете каймата. Можете да използвате всякаква, но препоръчваме смес от свинско и говеждо месо.
Разбъркайте всичко добре и запържете месото, докато омекне.Мляно месо в лук

6. Около 5 минути преди края на пърженето добавете сол, смлян черен пипер, червен пипер и някои сушени билки. Разбъркайте всичко добре, запържете за още няколко минути и свалете от огъня.

7. В дълбока купа счупете яйцата. Пипер, сол, добавете любимите си подправки за картофи. Разбъркайте всичко добре, докато стане гладко с телена бъркалка или вилица.

8. Изсипете яйчената смес във вече охладените картофи. След това настържете на ситно твърдото сирене.

9. Намажете тигана с диаметър 24 см с малък слой слънчогледово олио. Сега сложете половината от сместа от картофи и яйца и я изравнете с шпатула. Залейте картофите с половин порция настъргано сирене.Оформяне на реколтата от картофи

10. След това добавете слой от мляното месо с лук. Разпределете го равномерно върху картофите. Изсипете останалото сирене.

11. Изсипете останалата картофено-яйчна смес отгоре. Внимателно сплескайте пая и го поставете на котлона.Поставяне на картофи върху мляно месо



12. Запържете ястието, покрито, на среден огън за около 7 минути. Веднага щом разберете, че дъното е покафеняло, трябва да бъде обърнато. За да направите това, вземете леко намазана плоска чиния, покрийте тигана с нея и я обърнете рязко.

13.  След като обърнете на другата страна запържете ястието под затворен капак за още 7 минути. Готово!Готов картофен пай

Картофеният пай с месо обикновено се сервира леко охладен или дори студен. Тогава всички компоненти на ястието ще вземат правилната консистенция и няма да се разпаднат в различни посоки. Ако желаете, можете да украсите ястието със заквасена сметана с билки или друг сос.
unnamed 1

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!



0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна