Acupressure Massage For The Eyes

Масажът само на една точка ще помогне за запазване и подобряване на зрението на всяка възраст!Масажът само на една точка ще помогне за запазване и подобряване на зрението на всяка възраст!

Днес ще говорим за точката на лицето ни, която ще помогне за запазване и дори възстановяване на зрението. Точката се нарича Ней Дзин Минг. Намира се в близост до точката Jing Ming, която се намира в пресечната точка на три меридиана: канала на пикочния мехур, тънките черва и стомашния канал. В превод от китайски, Дзин означава очи, Минг означава просветление. Самият превод говори много.
vision anons

Точката Ней Дзин Мин се класифицира като екстрамеридианна, т.е. не се намира на нито един от меридианите. Поради това точката рядко се споменава в Акупунктурните атласи. Но знанието за него се предава в Китай от уста на уста

Местоположение на точката

Точката се намира точно над точката Jing Ming, така че има подобно име. Има точка на костта на очната ямка във вътрешния ъгъл на окото. По-точно, между очната ябълка и костта на очната ямка.Масажът само на една точка ще помогне за подобряване и поддържане на зрителната острота до старост

Намерете точката, където започва веждите. Поставете палеца си върху него и внимателно го преместете над окото, плъзгайки се над очната ямка. С правилното напредване се усеща малка подутина върху костта на очната ямка. Това е смисълът на Ней Дзин Минг.

Точката е симетрична, надясно и наляво. И е необходимо да се действа по тях едновременно. Очите ви трябва да бъдат затворени.

Масажът само на една точка ще помогне за подобряване и поддържане на зрителната острота до старост

ПохватМожете да масажирате с възглавничките на палците или изпъкналите кости на огънатите си показалци.

Движението на налягането е навътре и нагоре.

Масажът само на една точка ще помогне за подобряване и поддържане на зрителната острота до старост

Внимание! Мястото е много болезнено. Смята се, че ако не чувствате болка, тогава точката не е намерена. Болката по време на масажа ще се прояви в цялата очна ябълка.

Масажът продължава до 1-2 минути. Препоръчва се да се приложи натиск за 5-10 секунди. И отслабете ефекта за 5-10 секунди. Цикълът се повтаря 10 пъти.

Смята се, че точковият масаж не може да навреди, това е много безопасна и ефективна техника. Невъзможно е да се навреди на окото, тъй като ще повлияете не на самото око, а на костта на очната ямка.

Резултатът от точковия масаж

При експозиция зрителната острота ще се подобри, подуването и зачервяването ще изчезнат. Идеален за тези, които страдат от сухота в очите, тъй като причинява естествено почистване сълзене. Точковият масаж е много полезен при работа на компютъра, умора на очите, замъгляване.

32591352

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна