1

Можете ли да ядете ориз всеки ден?

Можете ли да ядете ориз всеки ден?1

През 1975 г. са публикувани резултатите от изследване на немски лекар, който вярва, че оризът може да излекува много заболявания. Валтер Кемпнер провежда експеримент, чиято същност е ежедневната консумация на тази зърнена култура. И така, какво се е случило с участниците в проучването, които ядат ориз всеки ден? Ще ви разкажем за резултатите от експеримента в тази статия.

В изследването на германския лекар са участвали 106 души. Всички те били затлъстели (в различна степен). Някои участници са имали сърдечни проблеми, докато други са имали проблеми с бъбреците. Може ли оризовата монодиета да им помогне?Какво се случва, ако ядете ориз всеки ден: Проучване

Ориз Моно Диета

Ориз всеки ден

Същността на експеримента. Закуската на участниците в проучването се състоеше от 1 стек. плодов компот. Имаше и 3 хранения. Всички те се състояли от порция ориз (без добавка на сол и олио). Също така, от време на време, някои пресни плодове и постно месо бяха въведени в менюто. Докато следват диетата, всички участници тренират всеки ден, като изпълняват различни упражнения.

За 6 месеца мъжете успяха да свалят средно по 70 кг. Трябва да се отбележи, че теглото им в началото на експеримента е близо до 160 кг. Средно жените са успели да се отърват от 71 кг по време на монодиетата. Преди изследването те тежали около 130 кг. Валтер Кемпнер също отбеляза, че повечето от участниците са имали нормално кръвно налягане.

Ползи за здравето от ориза
Ориз всеки ден

Не е изненадващо, че яденето на ориз има положителен ефект върху тялото на тези, които са участвали в експеримента. В края на краищата, неполирани зърнени култури са богати на аминокиселини, фосфор, желязо, калций, витамини от много групи и голям брой други полезни вещества. В допълнение, оризът се усвоява много лесно от нашето тяло. Той има способността да подобрява функционирането на стомашно-чревния тракт, премахвайки токсините и солите от него. Тази зърнена култура също играе важна роля за укрепване на ноктите и косата, както и за подобряване на състоянието на кожата.

Какви са рисковете от яденето на ориз всеки ден?

Ориз всеки ден

Въпреки всички положителни свойства на този продукт, не можете да го ядете всеки ден. Саморазработената моно-диета от ориз ще лиши тялото ви от хранителните вещества, от които се нуждае. Разбира се, за 7 дни от такова хранене можете да загубите няколко килограма. Това обаче ще има отрицателно въздействие върху благосъстоянието.В белия ориз липсва витамин В1. Поради недостига му могат да се развият заболявания на сърдечно-съдовата система. Дефицитът на протеини може да доведе до мускулна атрофия, отслабване на ставите и имунитет. Човек, който следва оризовата монидиета , може да загуби съзнание, да се почувства слаб и да изпита замаяност.

По-добре е да откажете да предприемете такава драстична мярка. Въпреки че след монодиета с ориз ще отслабнете, но ще влошите здравето си. Откажете се от идеята да ядете ориз всеки ден, за да отслабнете в полза на балансирана и здравословна диета.
unnamed 1

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна