Пандишпанова торта със суфле

Пандишпанова торта със суфле



Пандишпанова торта със суфле

Пандишпанова торта с шоколадов аромат, безтегловно суфле и лъскава глазура са комбинация, която ще обърне главата дори на тези, които не обичат десерти. Тази комбинация е толкова вкусна!

Как да направя шикозна пандишпанова торта със суфле, която ще спечели сърцата на противниците на сладките ястия?

За да може млечният слой да се втвърди добре, не е нужно да използвате желатин. Тя ще има много лека и ефирна текстура. Само не забравяйте, че трябва да комбинирате битото масло с напълно охладената млечна маса. Не е нужно да е горещо!

Как да си направим вкусна суфле пандишпанова торта

За да изпечете шоколадовата основа на десерта и да оформите самото ястие, най-добре е да вземете правоъгълна форма. Подходящ е и квадратен. Не препоръчваме използването на кръгла тавичка за печене.


Съставки

Яйце
8 бр.
Захар
300 г
Сол
1 щипка
Пшенично брашно
130 г
Какао на прах
200 г
Мляко
560 мл
Пудра захар
250 г
Масло
250 г
Тъмен шоколад
150 г
Ванилова захар
10 г

Подготовка

1. Пригответе пандишпановата торта. Вземете 6 яйца. Отделете белтъците от жълтъците. Добавете захар към жълтъците. Разбийте ги до гладкост.

2. В отделна купа смесете белтъците със сол. Разбийте ги до пухкавост. Постепенно добавете белтъците към жълтъците, като внимателно разбъркайте всичко.

3. Пресейте 100 г пшенично брашно с какао на прах. Добавете сухите съставки към яйчената смес. Омесете хомогенно тесто.



4. Вземете правоъгълна форма с размери 30 на 40 см и изсипете тестото в нея. Изравняването му. Изпратете формата във фурната, предварително загрята до 180 градуса за 20-25 минути.торта

5. Приготвяне на суфле. Разбийте 2 яйца в тенджера с дебело дъно. Добавете останалото пшенично брашно. Смесете всичко.

6. Изсипете 500 мл мляко в тенджера. Сложете на  огъня. Гответе  докато се сгъсти, като разбърквате енергично. Прехвърлете сместа в купа. Покрийте го с стреч фолио и го оставете да се охлади.

7. В отделна купа смесете 220 г омекотено масло с пудра захар и ванилова захар. Разбийте всичко, докато стане пухкаво.

8. Постепенно добавете напълно охладената млечна маса към получената маслена смес. Разбъркайте до гладкост.торта

9. Разпределете готовото кремово суфле върху охладената пандишпанова торта, като се опитате да я разпределите възможно най-равномерно.



10. Пригответе глазурата. Разтопете тъмния шоколад в микровълновата. Добавят се 60 мл мляко и 30 г масло на стайна температура. Разбъркайте до гладкост.

11. Изсипете шоколадовата глазура върху блата суфле. Разпределете го равномерно. Поставете тортата в хладилника за 5-6 часа.торта

Най-добре е готовият десерт да се реже с остър нож,намокрен с вода. Тогава суфлето няма да залепва за него. В резултат на това ще можете да получите много красиви и чисти парчета от такава луксозна шоколадова торта. Да ви е сладко!
слим актив

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!



0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна