bagsur

Разширени вени и хемороиди: тези две различни заболявания имат едно и също решение!

Разширени вени и хемороиди: тези две различни заболявания имат едно и също решение!bagsur

Не е възможно да се излекува една вена, но е възможно да се подобри състоянието на цялата венозна система с естествени средства. Смешно е, но тези две заболявания се лекуват от двама различни лекари. И това е въпреки факта, че разширените вени се появяват и на двете места, между другото, а третият специален случай е разширени вени в матката. Само в краката вроден дефект на клапите се наслагва върху механичното разтягане на стената на съда и няма клапани в стената на ректума и в матката. Но като цяло естеството на заболяването е сходно и следователно подходът за решаване на проблема е същият.

Разширени вени и хемороиди

Ако искате да подобрите състоянието си и с двата проблема, трябва да започнете с прочистване на червата, тъй като червата, ако са пълни поради запек или газ, притискат вените на малкия таз и пречат на нормалното кръвообращение.

Фактът, че стоите на краката си много или вдигате тежести, само провокира влошаване, но няма нищо общо с причините. Съответно, при лечението, склерозирането на вените решава проблема само временно. В световен мащаб причината не е отстранена.


Как се развиват разширените вени в краката?

Първичните разширени вени са свързани със слабост или функционални аномалии на венозната стена. Бременност, затлъстяване, продължително стоене, вродена слабост на съединителната тъкан, носене на чорапи и чорапи с тесни еластични ленти допринасят за развитието на болестта.

Повечето учени обаче са склонни към наследствената теория. Това всъщност ни убеждава да не бързаме с операциите.

Клапите само на една вена не могат да бъдат разхлабени. Дори за тези, за които бременността е без значение, обърнете внимание на една от причините, които допринасят за прогресията на заболяването без него – натиска на матката върху тазовите съдове. Ако погледнете някои хора на плажа, ще се чудите кой има по-голям корем, бременната жена или тях. Това означава, че вътре в такъв корем има чревни бримки, подути с токсини, които все още притискат големите вени.

Проблемът с разширените вени в краката е, че кръвта трудно се издига срещу гравитацията през вените, които са загубили своята еластичност. Вените, както знаете, изтласкват кръв, те я преминават пасивно, благодарение на клапите; Те предотвратяват кръвта да тече между ударите на сърцето.

При пациент с разширени вени клапите са слаби и има две части кръв във вената едновременно: тази, която се изпомпва там отдолу поради налягането, идващо от артериите, и тази, която “падна” отгоре от горната вена, когато сърцето направи пауза между ударите.

Вената се разширява и тъканите около нея се насищат с венозна кръв. Оттук и постоянният риск от развитие на язви на краката. Защо там? Това е най-ниската точка в тялото, което означава, че там е по-вероятно да настъпи стагнация – най-трудно е да се изтласка кръв от там към сърцето срещу гравитацията.


Защо се появяват разширени вени и как да подобрим състоянието им?

В допълнение към трофичните язви, има и друго страшно усложнение – тромбофлебит. Причината за неговото развитие е намаляването на скоростта на кръвния поток и най-важното, когато венозната стена е импрегнирана с кръвни клетки, възниква възпаление, на фона на което има повишена адхезия на тромбоцитите в тромби. Опасността от тромбофлебит е при силна болка,а също така съществува риск от отделяне на тромба и миграцията му в белодробната артерия, което причинява незабавна смърт.

Тромбофлебитът най-често засяга жени на възраст 40-50 години, един от предразполагащите фактори, освен разширени вени, е редовната употреба на противозачатъчни хапчета, друг е гинекологични операции и костна хирургия.

До каква степен е това коварно заболяване, можете да съдите поне по следния факт: лекарите на лондонското летище Хийтроу са изчислили, че всеки месец регистрират 1 смърт от венозна тромбоза. Всички жертви са пътници на полети. Това се случва, защото по време на полета пътникът е неактивен дълго време и когато най-накрая стане, кръвният поток се променя драстично, което води до отделяне на кръвния съсирек.

Почти невъзможно е да се обърне развитието на разширени вени. Защо практически, защото е възможно само в началния етап, който се пренебрегва от повечето пациенти. Реалният резултат е изчезването на симптомите на циркулаторна недостатъчност: болка, подуване, спазми, сърбеж и инхибиране на развитието на болестта.Как се развиват хемороидите?

Това заболяване е толкова често срещано и толкова досадно, че дори се е превърнало в синоним на думата “неудобство” в ежедневната комуникация. Същността на заболяването е увеличаване на обема на кавернозните телца на ректума, причинено от разширени вени. В резултат на нарушено венозно изтичане на кръв, последното запълва кухините на кавернозната тъкан на ректума, сгъстява, коагулира – образуват се така наречените хемороиди. В спокойно състояние те падат и намаляват, когато се напрягат, те набъбват и се увеличават.

Хемороиди: какви са медицинските изследвания при хемороиди?

Хемороидите са хронично заболяване и протичат на вълни:
понякога с влошаване, а след това с подобряване на състоянието. При неблагоприятни обстоятелства (натоварване, влошаване на тонуса на венозните съдове поради приема на определени лекарства или храна), хемороидите могат да се превърнат в остра форма.

Подобно на разширените вени на долните крайници, хемороидите не могат да се развият без вродено предразположение към слабост на венозната стена. Това обаче не притеснява всички.

Известно е, че Наполеон Бонапарт е страдал от хемороиди и, между другото, се казва, че френският император дължи поражението при Ватерло на обострянето на това заболяване.

В наши дни хемороидите засягат повече от 10% от възрастното население. И по време на живота си 8 от 10 души, т.е. почти всички, се сблъскват с проявите на хемороиди поне веднъж. Хемороидите са особено чести за хора, които водят заседнал начин на живот.

На работното ви място между седалката на стола и тялото се образува един вид топлинен компрес, което води до стагнация на кръвта в тазовите органи. Следователно шофьорите, касиерите, компютърните оператори, счетоводителите и т.н. попадат в групата на опасните професии.

Защо алкохолът предизвиква обостряне и какъв точно? Всяка! Дори бира!
Алкохолът причинява вазодилатация в целия храносмилателен тракт, включително съдовете на ректума. Пикантните храни също причиняват рязък приток на кръв към ректума и дразнене на лигавицата.

Допълнителни рискови фактори са маточните фиброиди при жените и аденом на простатата при мъжете.


Как билките могат да бъдат полезни при хемороиди или разширени вени?

Разбира се, не можете да го промените, но въпреки това билковите лекарства, за да се отървете от постоянната заплаха от обостряне, са по-прогресивна идея, отколкото да тичате до аптеката за свещи или да размазвате кремове на краката си всеки ден, тъй като се предлага натрапчиво от рекламата по телевизията.

Разширени вени и хемороиди. 2 заболявания – едно решение

На първо място, същият комплекс за почистване – червата + черния дроб – може да даде много изразен ефект. От страна на червата ще се отървем от провокатора под формата на запек или повишено образуване на газ, а от страна на черния дроб ще увеличим притока на кръв и тенденцията към тромбоза, както и ще намалим евентуално повишеното налягане в  системата на черния дроб, където се събира кръв от чревните вени.
слим актив

Основното действие, подхранващо и укрепващо за венозната стена, очакваме от специални комплекси от билки. Нищо няма да промени вените. Това е генетика. Но можем да предотвратим прекомерното излизане на кръв през стената на вената, т.е. образуването на оток, да засилим устойчивостта на стената на вената към кръвното налягане с помощта на билки. Но трябва да се помни, че в случай на разширени вени, за разлика от хемороидите, приемането винаги се основава на принципа: курсовете се провеждат подред, с кратки почивки. Непрекъснат курс за постигане на изразен ефект е 6 месеца.

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна