за сърцето

Ранни предупредителни знаци, че нивата на магнезий са спаднали до критично ниски нива
Ранни предупредителни знаци, че нивата на магнезий са спаднали до критично ниски нива

%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D0%B5 %D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8

Средното човешко тяло обикновено съдържа приблизително 30-60 грама магнезий в костите, зъбите, сърцето, мозъка и дори в кръвта. Всяка клетка в тялото ви се нуждае от този минерал, за да функционира правилно – магнезият участва в повече от 300 метаболитни процеса! Мисля, че вече разбирате колко е важно за вашето здраве да поддържате адекватни нива на магнезий в тялото си – и все пак, дори в развитите страни, почти половината от населението страда от недостиг на магнезий.Стресиращият и непринуден начин на живот на съвременния човек буквално изсмуква всички сокове от нас, принуждавайки тялото ни да използва съхраняваните в него вещества, за да компенсира поне по някакъв начин това. Казано по-просто, средностатистическият човек използва повече магнезий, отколкото приема, и повече, отколкото може да си позволи. Препоръчителният дневен прием на магнезий за възрастен е приблизително 500 до 1000 милиграма на ден.

%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D0%B5 %D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8

И така, какво можете да очаквате, ако не можете да попълните бързо изчерпващите се запаси от магнезий в тялото си?

Симптомите на недостиг на магнезий включват тикове, съсирване на кръвта, мускулни крампи на краката, мигрена, тревожност, депресия, сърдечно-съдови заболявания, скокове на кръвната захар, хронична умора, остеопороза и безсъние. Диета, съдържаща достатъчно магнезий, дори изглажда симптомите на болестта на Алцхаймер, а някои учени дори смятат, че болестта на Паркинсон е причинена, наред с други неща, от липсата на магнезий в мозъка.В допълнение, липсата на магнезий в организма е свързана с хронични заболявания като диабет тип 2 и метаболитен синдром – и много други. Когато тялото ви няма достатъчно магнезий, то започва да произвежда повече инсулин – което от своя страна позволява на допълнителната глюкоза да увисне в клетките. И това “надува” възпалителните процеси в тялото ви.

Магнезий за вашето тяло и ум

Трябва да включите храни, които съдържат адекватни количества магнезий в диетата си възможно най-скоро. Големи количества магнезий се намират в зелените листни зеленчуци като спанак и кейл, както и в риба, авокадо, тъмен шоколад, пълнозърнести сладкиши, бобови растения, ядки и различни семена. Можете също така да допълните менюто си с хранителни добавки, които съдържат магнезий, но имайте предвид, че те трябва да са от най-високо качество. Качествената хранителна добавка трябва да съдържа четирите магнезиеви съединения – глицинат, малат, тауринат и оротат – тъй като тези съединения са много по-лесни за усвояване от тялото ви от всичко друго.

Искате ли да знаете какво въздействие имат те върху вашето здраве?

Магнезиевият глицинат има благоприятен ефект върху ума ви.

Той ви помага да се справите с тревожност, раздразнителност, безсъние, липса на концентрация и избухвания.

Нормализира функцията на червата и помага за справяне с диарията.

Той изглажда хода на много хронични заболявания.

Намалява безчувствеността, пристъпите на неконтролируем плач и депресия.

Подобрява умствената острота и ви помага да се отпуснете.Магнезиевият оротат помага на тялото ви.

Тя помага на спортистите да се уморяват по-малко, когато спортуват.

Той ускорява синтеза на ДНК и възстановява сърцето.

Магнезиевият малат е приятел на вашите мускули.

Той помага на тялото ви да се справи с фибромиалгията.

Облекчава мускулната умора.

Изглажда ефектите на ПМС и облекчава главоболието.

Подобрява храносмилането.

Дава ти сили.

Магнезиев тауринат за сърцето ви.

Помага за укрепване на сърдечно-съдовата система.

Предотвратява мигрена.

Потиска сърцебиенето и аритмиите.

В допълнение, всяка хранителна добавка, която съдържа магнезий, трябва да съдържа и витамин В6, който допринася за правилното усвояване на магнезия от клетките на тялото ви.
Споделете тази информация с приятелите си и бъдете здрави!

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна