1

РЕЦЕПТА – Зелеви тортили в тиган

Зелеви тортили в тиган

Зелеви тортили в тиган

Половин килограм зеле е перфектната основа за бърза и задоволителна закуска. Ще отнеме много малко време, за да се готви такова ястие, а още по-малко време да се яде. Как се пържат тортили от зеле в тиган?

features product01
СЛИМ АКТИВ+ –
GreenACTIVE

ФОРМУЛА В БОРБАТА С ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ.

За да направите това предястие да има приятна текстура, не добавяйте сурови зеленчуци към тестото. Съветваме ви да ги нарежете на ситно и леко да ги задушавате в тиган с добавка на сол и черен пипер. След това можете да комбинирате зеленчуци с кефир и пшенично брашно.

Как да си направим златни зеле тортили

В никакъв случай такива тортили няма да излязат тънки, ако добавите малко сода към тестото (1 чаена лъжичка. ще бъде достатъчно). Тя ще реагира с кефира, така че ястието ще бъде пухкаво.

Съставки

Бяло зеле
500 г
Лук
1 бр.
Морков
1 бр.
Копър
0,25 стр.
Зелен Лук
0,25 стр.
Кефир
400 мл
Яйце
1 бр.
Сода
1 ч.л.
Сол
1,5 ч.л.
Черен пипер (смлян)
На вкус
Слънчогледово олио
На вкус
Пшенично брашно
300 г
ingredients img
КОСТИ ФЛЕКС ПРЕМИУМ –
GreenACTIVE

ДВИЖЕНИЕ БЕЗ БОЛКА И ЗДРАВЕ ЗА ВАШИТЕ СТАВИ.

Подготовка

1. Обелете лука. Нарежете го на малки кубчета. Настържете обелените моркови. Изплакнете бялото зеле. Изсушете го. Нарежете зеленчука на ситно.

2. Загрейте тиган със слънчогледово олио. Сложете лук и моркови върху него. Разбъркайте ги. След 2-3 минути добавете нарязаното зеле. Смесете всичко отново.Торти

3. Оставете съдържанието на тигана да къкри на среден огън под капака, докато зеленчуците омекнат. Добавете 0,5 ч.л. сол и смлян черен пипер на вкус. Разбъркайте добре. Свалете тигана от котлона и оставете съдържанието му да се охлади.

4. Изсипете кефира при стайна температура в дълбок съд. Добавете яйцето, солта и содата. Разбийте всички съставки с телена бъркалка, докато се получи хомогенна консистенция.

5. Изсипете пресятото пшенично брашно в кефирната смес. Смесете всичко отново с телена бъркалка до хомогенно гъсто тесто. Към него добавете напълно охладените задушени зеленчуци.Торти

6. Изплакнете зеления лук и копъра. Нарежете ги на ситно. Изсипете пресни билки в тестото със зеленчуци. Внимателно разбъркайте всичко до гладкост, като използвате лъжица или шпатула за готвене.

ingredients img222
ВИТАМИН D3+ ПОЛСКИ ХВОЩ –
GreenACTIVE

МОЩНА ФОРМУЛА ЗА ЗДРАВЕТО НА КОСТИТЕ, КОСАТА, КОЖАТА И НОКТИТЕ.

7. Загрейте тиган, намазан със слънчогледово олио. Разпределете тестото върху него, като го разпределите равномерно по цялата повърхност. Запържете тортилата на среден огън до златисто кафяво от двете страни. Направете същото и с останалата част от тестото.Торти

За да могат зелевите тортили да получат красив руж и в същото време да се затоплят добре вътре, запържете ги на средна температура. В този случай центърът на тортилите няма да бъде суров. Споделете рецептата за такава страхотна закуска с приятелите си.

GreenActive slider
Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!

0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна