8ds965sd6vds 768x432 1

Уринарна инфекция: причини, симптоми и лечение

Уринарна инфекция: причини, симптоми и лечение



8ds965sd6vds
Инфекцията на пикочните пътища е състояние, причинено от бактерии, които нахлуват в пикочната система, включително пикочния мехур, уретерите, уретрата и бъбреците. Ето информация за причините, симптомите и лечението на инфекцията на пикочните пътища:

Причини за инфекция на пикочните пътища:
Эшерихия коли: в норме и патологии :: SYL.ru

 1. Бактерии: Най-честата причина за инфекция на пикочните пътища е инвазия на бактерии в пикочната система. Бактериите Ешерихия коли (E. coli) обикновено са отговорни за повечето случаи на инфекция.
 2. Жените са по-податливи: Анатомията на жените, с уретрата им по-къса и по-близо до ануса, ги прави по-податливи на инфекции на пикочните пътища.
 3. Сексуално поведение: Сексуалната активност може да увеличи риска от инфекция на пикочните пътища, тъй като бактериите могат да бъдат въведени в уретрата.
 4. Блокиране на уринарния поток: Всеки фактор, който блокира нормалния поток на урината, като камъни в бъбреците, анатомични аномалии или медицински “изделия”, може да увеличи риска от инфекция на пикочните пътища.
 5. Отслабена имунна система: Хората с отслабена имунна система, като тези с диабет или състояния, които потискат имунната система, са по-податливи на инфекции на пикочните пътища.

Симптоми на инфекция на пикочните пътища:



 1. Често и спешно уриниране: Честите симптоми на инфекциите на пикочните пътища включват усещане за често уриниране и в малки количества, както и усещане за бдителност.
 2. Парене или болка при уриниране: Инфекцията на пикочните пътища може да причини дискомфорт, парене или болка при уриниране.
 3. Мътна урина или със силна миризма: Урината може да стане мътна и да има неприятна миризма.
 4. Болка в тазовата област или долната част на корема: Някои хора могат да изпитат болка или дискомфорт в тазовата област или долната част на корема.
 5. Наличие на кръв в урината: В по-тежки случаи инфекцията на пикочните пътища може да причини кървене в урината.

Лечение на инфекция на пикочните пътища:
Къде болят бъбреците? - Причини и симптоми - Къде?NET

 1. Антибиотици: Основното лечение за инфекция на пикочните пътища включва приемане на антибиотици за елиминиране на бактериите. Антибиотиците се предписват в зависимост от вида на идентифицираните бактерии и тежестта на инфекцията.
 2. Адекватна хидратация: Пиенето на адекватно количество течности, особено вода, помага за изхвърляне на бактериите от пикочната система и облекчаване на симптомите.
 3. Аналгетици: За облекчаване на дискомфорта и болката, свързани с инфекция на пикочните пътища, може да се препоръчат аналгетици без рецепта като парацетамол или ибупрофен.
 4. Избягване на дразнители: Избягвайте да пиете алкохол, кофеин, газирани напитки и пикантни храни, тъй като те могат да раздразнят пикочния мехур и да влошат симптомите.




Важно е да се консултирате с лекар за правилна диагностика и лечение на инфекция на пикочните пътища. Вашият лекар може да нареди изследване на урината, за да потвърди диагнозата и да предпише правилните антибиотици за лечение на инфекцията. Също така се препоръчва да пиете много течности и да следвате съветите на Вашия лекар, за да предотвратите повторна поява на инфекции на пикочните пътища!

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!



0
  0
  Количка
  Вашата количка е празна