ecigar 768x576 1

Учени: Електронните цигари ще причинят рак по-бързо от конвенционалните
Учени: Електронните цигари ще причинят рак по-бързо от конвенционалните

Според проучване на учени от Япония, заместителите на традиционните цигари могат да съдържат 10 пъти повече вредни вещества, които причиняват рак, отколкото обикновения тютюн.
ecigar

Японски учени от японския Национален институт за обществено здраве заключиха, че съдържанието на вредни вещества, свързани с риска от рак в електронните цигари, е до 10 пъти по-високо в сравнение с конвенционалните цигари.

Въпреки факта, че производителите твърдят, че електронните цигари са по-малко вредни за здравето от пушенето на обикновен тютюн, учените са установили, че те съдържат опасни канцерогени като формалдехид и ацеталдехид. Съдържанието на формалдехид, използван при производството на пластмаса, различни бои и смоли в електронните цигари, е значително по-високо от нормалното, а нивото на ацеталдехид, което също се счита за една от причините за рак, е с порядък по-високо от процента на същото вещество в конвенционалните цигари.Според учените, в сравнение с конвенционалния тютюн, концентрацията на канцерогени в електронните цигари надвишава нивото до 10 пъти, в зависимост от производствената компания. Това най-вероятно се дължи на факта, че при пушене на електронни цигари отделянето на вредни вещества се увеличава поради топлината.
Представители на СЗО вече призоваха за забрана на продажбата на електронни цигари, като едно от първите, които прибягват до тази мярка, е японското правителство. “Можете да ги наречете електронни цигари, но по същество те са много различни от цигарите”, коментира ситуацията представител на Министерството на здравеопазването на страната. “Сега проучваме рисковете, свързани с пушенето на електронни цигари и планираме да предприемем допълнителни мерки за ограничаване на продажбата им”.

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна