content zdorove spiny e1620799186668

10 прости упражнения за болки в гърба

10 прости упражнения за болки в гърба
Състоянието на гръбначния стълб засяга функционирането на цялото тяло. Появата на болка е тревожен симптом, показващ притиснати нервни окончания, образуване на херния и други нарушения. Дискомфортът често се проявява при заседнала работа, заседнал начин на живот и лоша диета.

content zdorove spiny e1620799186668

Здравето на гръбначния стълб до голяма степен зависи от физическата активност на човека. За да останете гъвкави, направете 10 прости упражнения. Те ще премахнат сковаността, ще подобрят кръвообращението в мускулите, ще възстановят усещането за лекота и ще ви заредят с енергия за целия ден.

10 лесни упражнения за здравето на гръбначния стълб

Комплексите за физическа подготовка са основната част от лечението и профилактиката на много заболявания на гръбначния стълб. Болката и дискомфортът винаги се появяват, когато седите пред компютъра или шофирате кола за дълго време. Дори малка загрявка облекчава неприятните симптоми и премахва сковаността в гърба.

Препоръчва се упражнението да се прави сутрин и вечер след тежък работен ден. Изпълнението преди лягане допълнително успокоява, отпуска и ви настройва за почивка. Комплексът се състои от 10 прости упражнения, които отнемат не повече от 10 минути.


Въртене на торса

Седнете на постелка за фитнес с изпънати пред вас крака. Свийте настрани лявото коляно и хвърлете дясното си върху бедрото. Държейки свития си крак с ръка, бавно завъртете тялото си. Не мърдайте от 20 до 30 секунди, повторете 10 пъти за всяка страна.

10 прости упражнения за хора с болки в гърба

Колене до гърдите

Легнете на постелката, притиснете гърба и задните части към пода. Огънете единия крак и издърпайте коляното до гърдите си колкото е възможно повече, като го държите за пищяла. Задръжте поне 30 секунди, докато се появи напрежение в мускула. Дръжте единия крак винаги изпънат.

10 прости упражнения за хора с болки в гърба

Усукване

За да подобрите кръвообращението в гърба си, легнете по гръб, свийте единия крак в коляното и го поставете на противоположната страна. Главата, раменете и долната част на гърба трябва да останат притиснати към пода. Не мърдайте около 20-30 секунди.


10 прости упражнения за хора с болки в гърба

Обратно пресичане

Заемете началната позиция, лежаща на пода, натиснете плътно гърба си. Повдигнете свитите си крака, така че бедрата ви да останат под прав ъгъл спрямо постелката. Поставете единия крак върху другия, поддържайки под коляното за стабилност. Задръжте позата за половин минута.
5 Ways to Practice Pigeon Pose

Щастливо дете

Помислете как малките деца дърпат краката си към лицата си. Легнете по гръб, огънете краката си в коленете и ги издърпайте възможно най-близо до гърдите си. Бедрата ви трябва да са успоредни на пода и ръцете ви трябва да са увити около петите, за да поддържате позицията. Когато правите упражнението всеки ден, опитайте се да разтегнете мускулите на бедрата, задръжте позата до 1 минута.3 йога пози за спокоен сън | Диетико Спорт

Освобождаване

Легнете по гръб, повдигнете раменете и свитите крака едновременно, притиснете челото си към коленете си. Гърбът и долната част на гърба трябва да останат притиснати към пода и можете да държите пищялите си с ръце. В тази поза се научете да се отпускате напълно, за да облекчите напрежението в таза и долната част на гърба. Задръжте за 1 минута.

10 прости упражнения за хора с болки в гърба

Поза на детето

Седнете на постелката на колене с петите под задните си части. Разперете краката си възможно най-широко и спуснете тялото си на пода, протегнете ръце пред себе си, натиснете челото си. Отпуснете гръбначния стълб в гръдния кош и шийните прешлени, като поддържате позата до 1 минута.

10 прости упражнения за хора с болки в гърба

Дъга
Легнете на постелката, изправете тялото си в една линия. Поставете ръцете си зад главата си, сгънете ги, хванете лактите си. Поставете крака си един върху друг и притиснете долната част на гърба към постелката. Започнете да измествате горната и долната част на торса в една и съща посока, образувайки дъга. Направете 30 секунди за лявата и дясната страна.

Лежейки на пода с прибран крак

Легнете на пода, притиснете гърдите и бузата си към постелката, поставете ръцете си отстрани на нивото на раменете. Огънете единия крак в коляното и го преместете настрани, оставете другия прав. Отпуснете се, дишайте бавно и спокойно в продължение на 30 секунди, сменете страните.

10 прости упражнения за хора с болки в гърба

Статично повдигане

Легнете на пода възможно най-близо до стената, притиснете задните си части към нея. Изправете краката си в коленете и ги опънете нагоре, като се облегнете на петите си, така че тялото ви да образува прав ъгъл. Отпуснете се и разперете ръцете си, останете в позата за минута.

При извършване на комплекса притокът на кръв към мускулите и сухожилията се подобрява и напрежението се облекчава. Те не изискват физическа подготовка и се препоръчват за хора от всяка възраст. С редовна практика болката намалява, нервното напрежение може да бъде облекчено и връзката между тялото и духа може да бъде възстановена.

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна