unnamed 4

5 полезни съвета, за да се отървете от двойна брадичка




5 полезни съвета, за да се отървете от двойна брадичка

Въпреки че козметичен проблем, отпуснатата кожа на врата може да предизвика силни негативни емоции. Така, че ето някои полезни съвети за това как да се отървете от двойна брадичка.
unnamed 4

Двойната брадичка е често срещан проблем за много жени. Освен това причината не винаги е с наднормено тегло. Днес ще ви дадем няколко съвета и ще ви покажем някои упражнения, които ще ви помогнат да се отървете от двойна брадичка, ако ги правите редовно, разбира се.

Какво е двойна брадичка?

Двойната брадичка е дебел слой мазнини, който виси под брадичката и може да варира по размер в зависимост от различни фактори: затлъстяване, отпусната кожа, възраст и др.




Какво може да се направи, за да се отървете от двойна брадичка?

Движения на врата

  • Седейки или изправени, погледнете нагоре, повдигнете брадичката си и свийте устните си в горната част за няколко секунди. Ще усетите цялото си разтягане на врата.
  • Внимателно завъртете главата си на една страна, задръжте я за няколко секунди и след това я обърнете на другата страна.

Упражнение с топка

Поставете топка за тенис под брадичката си и я дръжте близо до гърдите си. Натиснете надолу няколко пъти с брадичката си и освободете, без да изпускате топката. В резултат на това ще укрепите мускулите, където кожата има тенденция да увисва.

Дъвка

Дъвченето на дъвка е може би най-лесният начин да се отървете от двойната брадичка. Това е форма на упражнение, което помага за укрепване на челюстните мускули.

Започнете да правите това няколко пъти на ден и се опитайте да движите челюстта си енергично, дори да отваряте устата си, докато дъвчете. Ето защо е най-добре да го направите сами. За такова упражнение е най-добре да не приемате захарна дъвка, тъй като тя може да допринесе за увеличаване на теглото и проблеми със зъбите.



Следете диетата си

Двойната брадичка е пряко свързана със затлъстяването. Ако това се отнася за вас и знаете, че имате излишни мазнини, трябва да ядете здравословна и балансирана диета и упражнения.

Но не елиминирайте напълно мазнините, защото те са от съществено значение за тялото ви. Това, което трябва да направите, е да избягвате нездравословни храни (пържени храни, сладкиши, колбаси и т.н.) и вместо това да консумирате по-здравословни (студено пресовани масла, авокадо, ядки, риба, яйчни жълтъци и др.).

Също така трябва да избягвате внезапни промени в теглото, което може да доведе до натрупване на мазнини в области, където най-малко искате. Това е и една от основните причини за отпусната кожа.

Избягвайте прекомерното излагане на слънце

И накрая, трябва да премахнете друга причина за двойна брадичка – увреждането от постоянното излагане на слънчева светлина.

Твърде много излагане за дълги периоди от време или по време на пиковите часове на радиация може да доведе до разграждане на колаген и еластин. Това означава, че кожата ви ще старее по-бързо и ще загуби своята еластичност. Затова избягвайте да прекарвате твърде много време на слънце в средата на деня и използвайте слънцезащитен крем.




Увисналата кожа и появата на двойна брадичка е неприятен проблем, който трябва да бъде решен
, ако искате красива, изискана шия. Упражнението може да помогне за тонизиране на тази област, както и за управление на теглото с правилно хранене, но не забравяйте да овлажнявате шията си всеки ден със същия овлажнител, който използвате на лицето си.

32591352 1
Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма

СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!



0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна