823444 000 768x400 1

7 точки на крака, които ще ви върнат жизнеността!

7 точки на крака, които ще ви върнат жизнеността
Специалният натиск върху определени точки, които се намират на крака, ще помогне не само да се отпуснете, но и да стимулирате тялото, да допринесете за правилната му работа.
823444 000

Медитацията е добър начин да подредите мислите си. Дълбокото дишане и освобождаването от натрапчиви разговори със себе си е това, от което се нуждае претовареният ви ум. Но не забравяйте, че физическото ви състояние е тясно свързано с духовния ви свят. За какъв вид релаксация можем да говорим, когато гърбът ви боли, всичките ви кости болят и нивото на умора надхвърля всички приемливи граници? За да се върне към нормалното функциониране незабавно, тялото се нуждае от разтърсване.
Рефлексологията е не само бърз начин за съживяване, но и много приятен масаж.Има хиляди нервни окончания на човешките крака. Ако носите неудобни обувки, те се нараняват, много заболявания са свързани с тези постоянни микротравми. Специалният натиск върху определени точки, които се намират на крака, ще помогне не само да се отпуснете, но и да стимулирате тялото, да дадете настроение за правилна работа. Благодарение на чудодейния масаж на краката, можете да повлияете на различни органи и функции на тялото!
Отделете време да масажирате краката си с показалеца и палеца си.

Рефлексология на стъпалото: 7 горещи точки са в състояние да ви върнат към живота за няколко минути!

1. Чрез масажиране на големия пръст по този начин се засяга хипоталамусът. Това е много полезно за хора с наднормено тегло – натискането на тази точка помага да се контролира апетита и да се насърчи естествената загуба на тегло.

2. В центъра на палеца има точка, отговорна за работата на хипофизната жлеза, основната хормонална жлеза. Никакъв хормонален дисбаланс няма да бъде  проблемен, ако обърнете достатъчно внимание на тази точка!3. В основата на палеца има област, чийто масаж е еквивалентен на този на щитовидната жлеза. Тъй като е под постоянен стрес, щитовидната жлеза често се уврежда дори при напълно здрави хора, масажа на тази област е изключително полезен.

4. Особено приятно е да се масажира центъра на стъпалото – сплитът на нервите е свързан с диафрагмата. С това действие се постига ефективно отпускане на нервната система.
Масаж на краката – защо да му се наслаждаваме често? | Puls.bg

5. Активното действие(масаж) по средата на стъпалото помага за справяне със стреса и облекчава напрежението.

6. Близо до вътрешния ръб на крака, по-близо до средата, има нервни окончания, свързани с работата на надбъбречните жлези. Ако постоянно чувствате непреодолима умора, масажирането на това място бързо помага да си възвърнете изгубената енергия.

7. Чрез масаж на краката в областта близо до петата се активират отделителните системи на тялото – токсините няма да се застоят и да тровят тялото отвътре.
32591352

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна