guliya

Билков сироп от гулия (земна ябълка) против рак – ето как се приготвя!

Рецептата с гулия ми е дадена от баба Кера – лечителката от с. Блатецгулия

Записала съм я така, както ми я е продиктувала. Този сироп тя го е препоръчвала не само при раковите (онкологични) заболявания, но и при проблеми със стомашно-чревния тракт, при диария, при проблеми с черния дроб и жълтеница.

След като започнах да уча „Фармацевтична биохимия“, започнах да търся обяснение чрез биохимията на положителните резултати на лечението със сиропа от гулия при различни заболявания.

В различни изседвания е установено, че сиропът от гулия се препоръчва при различни здравословни и диетични режими на хранене. Инулинът и фибрите в този корен отстраняват и извеждат от тялото солите на тежките метали, нитрати и радионуклиди.

Билковият сироп от гулия (земна ябълка) се прилага успешно след тежко боледуване на организма, има възстановяващ ефект и повишава работоспособността на организма (притежава имуностимулиращ ефект – повишава ефективността, жизнеността на организма при неблагоприятни условия на околната среда).

Възстановява правилната работа на стомашно-чревния тракт, изчиства черния дроб от токсини, нормализира чревната микрофлора, повишава нивата на хемоглобина.

Доказан ефект при лечение на дисбактериоза, премахва киселините.

Най-важното е, че има нисък гликемичен индекс, подобрява метаболизма – невероятен помощник е за отстлабване и изхвърляне от тялото на натрупаните токсини и шлаки.Важно е да знаете полезните свойства на гулията (земната ябълка):

 • полизахаридът инулин подобрява обмяната на веществата, поддържа нормалната микрофлора в червата и нейната работа, намалява нивата на холестерола;
 • пектин и целулоза отстраняват токсините и шлаките от тялото, както и с тежки метали и радионуклиди;
 • витамини С, В1, В2 и РР и микроелементи, особено природен силиций, желязо, магнезий, калий и др. укрепват ставите, костите, сърцето, укрепват имунната система и общото здраве
 • подобрява зрението
 • намалява нивата на кръвната захар
 • повишава нивата на хемоглобина поради високото съдържание на желязо

Ето ви и рецептата как да си направите сами сироп от гулия (земна ябълка):

sirop 840x473 1

Вземат се грудките от гулията около един килограм и се рендосват. След това се взема тензух и през три пласта от него се прецежда сокът. Когато е готов се слага на водна баня на тих огън да къкри за половин час – след това се оставя около 4 часа да изстине и отново се загрява пак на водна баня и това се прави общо три пъти – готовия сироп се прецежда много добре и се прибира в сух съд и се затваря – приема се по – нужда по 2 супени лъжици – сутрин и вечер по една преди хранене.

Ако има рак или тумор, освен сиропът гулията да се яде сурова на салати, готвен на супи и да се добавя и тиква към яденето.

Когато човек е натровен или има отворени язви – освен храненето с гулията и да се пие сиропът, да се правят компреси със сурови настъргани грудки – лапи.
Източник: search-2.blogspot.com
Бъдете здрави!

Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!

 

0
  0
  Количка
  Вашата количка е празна