здравословна

Бирата е по-здравословна от киселото мляко и кефира. Нови изследвания

Бирата е по-здравословна от киселото мляко и кефира. Нови изследвания
здравословна

features product01
СЛИМ АКТИВ+ –
60 капсули х 350mg

от Green Active
За добра физическа форма
и детокс на организма.

Научи повече

По-рано, в моите статии, вече споменах такъв продукт като бира и говорих за неговите изключително полезни свойства за нашето тяло. На първо място, той има положителен ефект върху микрофлората и намалява риска от рак . Също така, бирата е мощен ангиогенен продукт, което означава, че блокира растежа на раковите туморни съдове в други части на тялото.

И наскоро се появи още едно потвърждение за това. В Медицинския университет в Далян китайски учени изследвали свойствата на бирата и нейния ефект върху човешкото здраве. Те сравняват ефектите на кефирното сирене и киселото мляко, както и на други популярни ферментирали млечни продукти, върху човешкото здраве. Проведено е отделно проучване за ефекта на бирата. По време на експеримента учените доказаха, че полифенолите в хмела и ечемика или пшеничния малц имат най-силен ефект върху имунната система и състава на чревната микрофлора . Тези вещества са най-мощните антиоксиданти и също така стимулират растежа на естествената микрофлора в червата, т.е. те играят ролята на пребиотици.

5375378

По-просто казано, те са най-благоприятната среда за разпространението на полезни микроорганизми и бактерии в червата. Заслужава да се отбележи, че бирата съдържа полифеноли като епикатехин, кафеена киселина, катехини , които са най-силните противоракови вещества. Учените са установили, че видът на бирата също има значение.
За да се опрости всичко, най-полезните вещества и антиоксиданти се намират в нефилтрираната бира и е по-добре да се избягва леката нефилтрирана бира.

87637357

ingredients img
КОСТИ ФЛЕКС ПРЕМИУМ –
30 капсули х 415mg

от Green Active
За свободно движение на ставите, мускулите и сухожилията.
Научи още

Също така, наскоро изследвания на корейски учени показаха, че бирата може да намали риска от деменция. Учените събрали данни от 4 милиона души, като ги разделили на четири групи. Първата група са хора, които изобщо не пият бира, втората група са тези, които пият бира доста рядко, третата група са хора, които пият бира в умерени количества, четвъртата група са хора, които пият бира често.

В резултат на това се оказа, че:

Леките пиячи имат 21% по-нисък риск от деменция от непиещите
Умерените пиячи имат 17% по-нисък риск от деменция от непиещите
Големите пиячи имат 8% по-висок риск от деменция, отколкото непиещите

375435404

В заключение можем да цитираме откъс от статия на китайски учени: “Умерената консумация на бира помага за предотвратяване на атеросклероза и сърдечни заболявания, потиска рака и подобрява кръвообращението и имунната функция. Доказано е също, че бирата има антиоксидантни и анти-стареещи ефекти, насърчава производството на естроген и намалява радиационните щети.
Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!

0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна