mwit7

Tелата ни са изтощени и губят естествения си имунитет. Ставаме все по-податливи на инфекции, причинени от патогени.

Храната, която сега е на разположение, не отговаря на пълните нужди от витамини и минерали. Много от тях трябва да бъдат допълнени през този период. Тази смес ефективно ще замени аптечните добавки. Витамините и минералите от органичен произход са по-добри и по-лесни за усвояване от организма.

Тази смес отнема само 30 минути, за да се приготви. Този оптимален състав от ползи за девитаминното тяло се състои от следните съставки – лимон, сушени кайсии, сливи, стафиди, мед и ядки (лешници и/или орехи).

  • Сините сливи са богати на витамини С и АБ,
  • кайсиите ще попълнят недостига на минерали като магнезий, фосфор, желязо, калций и натрий,
  • стафидите са пълни с антиоксиданти и имунни стимуланти,
  • лешниците съдържат до 60% здравословни мазнини, витамини и минерали, необходими за правилното функциониране на организма,
  • орехите са богати предимно на желязо, цинк и йод,
  • Пресният лимон ще обогати сместа с много витамини
  • Медът осигурява ценни елементи като калций, желязо, магнезий, фосфор, калий и манган. Също така съдържа протеини и витамини А, В2  Този златен нектар е източник на естествени, бактерицидни биологично активни съединения.Ето една рецепта за класически сушени плодове витамин смес за повишаване на имунитета си!

Рецепта Витамин

mwit7

Приготвяне на сместа

Вземете малка купа и отделете съставките.

mwit2

Изсипете топла вода върху сушените плодове и ги оставете за 10 минути. Изплакнете плодовете и изсипете водата. След това пасирайте всички съставки – сушени плодове и ядки – в ръчен блендер. Можете да използвате миксер или месомелачка. Обелете лимона, нарежете и отстранете семената, обелете вътрешните обвивки и пасирайте.

mwit3

След това всичко трябва да се смеси добре и да се добавят две супени лъжици мед(не е задължително), защото не всеки може да го консумира, но ако няма противопоказания, си струва да го добавите.

mwit4

Сложете сместа в буркан и я съхранявайте в хладилника за един месец.

mwit5Как да консумираме?

1 чаена лъжичка половин час преди хранене. Сместа ще стимулира храносмилателните ензими, а съставките на храната ще доведат до по-добро усвояване на ценните хранителни стойности на сместа.

mwit8