tarc3

“Състоянието ви е истерично. Изяж яйце, дъще!”, призова кралската принцеса в карикатурата “Бременските музиканти”.

features product01
СЛИМ АКТИВ+ –
GreenACTIVE

ФОРМУЛА В БОРБАТА С ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ.

Не е изненадващо, че той вярва в хранителната стойност на яйцата, защото един от симптомите на заболяването на щитовидната жлеза са: нервност, раздразнителност и състояния на ниско настроение.

Ето защо, използването на яйца е един от най-лесните начини за подобряване на здравето на щитовидната жлеза.

Значението на този орган не може да бъде преувеличено: той е отговорен за състоянието на нервната и психичната система, сърдечно-съдовата система, стомашно-чревния тракт, репродуктивната и мускулно-скелетната системи.

Когато щитовидната жлеза се провали, започват сериозни здравословни проблеми. Жените над 40-годишна възраст най-често страдат от него.

Двата основни хормона на щитовидната жлеза са трийодтиронин (Т3) и тироксин (Т4) тирозин и йод. Т3 е биологично активен хормон, докато Т4 остава неактивен, докато не се превърне в Т3.

Щитовидната жлеза произвежда и друг хормон, калцитонин, който поддържа нормални нива на калций, активира минералния метаболизъм, поддържа целостта на костната тъкан и ускорява възстановяването. Ако концентрацията на този хормон в кръвта е по-висока от приемливата, това показва рак на щитовидната жлеза, белия дроб, простатата, гърдата, анемия и хипертрофия.

tarc5

Ранните симптоми на заболяване на щитовидната жлеза са практически невидими, така че диагнозата в първия етап е много трудна, ако не и невъзможна.

Ето защо е важно да бъдете внимателни с решението за здравето или заболяването на щитовидната жлеза, като се съсредоточите върху оптималната диета.

Ползите от яйчен жълтък за щитовидната жлеза

Както всеки друг орган в нашето тяло, работата на щитовидната жлеза зависи от редовното снабдяване с хранителни вещества от които се нуждае.

Яйчният жълтък е добър източник на трите най-важни компонента за щитовидната жлеза.

Тирозин

Аминокиселина, която се усвоява от протеинови храни и се произвежда в организма от друга аминокиселина, фенилаланин. Тирозин – влияе на доброто настроение, премахва чувството на тревожност и страх, помага за справяне със стреса.

Две пилешки яйца съдържат 0,5 g тирозин и 0,7 g фенилаланин (в дневна доза от 1-5 g).

ingredients img
КОСТИ ФЛЕКС ПРЕМИУМ –
GreenACTIVE

ДВИЖЕНИЕ БЕЗ БОЛКА И ЗДРАВЕ ЗА ВАШИТЕ СТАВИ.

Йод

Според Световната здравна организация йодът остава един от най-големите недостатъци в продължение на много десетилетия, превръщайки се във водеща причина за нарушено развитие на мозъка при децата.

Всеки от нас трябва да осигури необходимото количество йод през целия живот на щитовидната жлеза, за да може тя да произвежда хормони.

Един яйчен жълтък осигурява на организма 12 mcg йод, което е 8% (дневната норма е 150 mcg).

Селен

Около 90% от хормоните, освободени от щитовидната жлеза, се състоят от Т4, който се превръща в активния хормон Т3. Това се дължи на ензимите, съдържащи се в селена. В този случай селенът може да активира хормона Т3 и да го деактивира обратно в Т4. Ето защо селенът е толкова важен за регулиране на хормоните на щитовидната жлеза.

Едно пилешко яйце ще осигури на тялото ви 16 мкг селен, което е 29% от препоръчителния дневен прием.

Известно е, че стресът принуждава щитовидната жлеза да работи усилено, така че облекчаването на стресовите състояния е топъл компрес за претоварена щитовидна жлеза.

Действието на пилешките яйца е необичайно, но ефективно средство за лечение на заболявания.

Тялото е сложна машина за взаимодействие между една система и друга, връзка между функционирането на жлезите и биохимичните процеси. Дисбалансът в която и да е част от системата засяга цялата система.

Следователно, лечението трябва да бъде съобразено с конкретната причина.

Днес съвременното ендокринно лечение никога не се извършва, без да се комбинира с холистичен подход, разширена диагностика и профилактика, както и подходяща диета и активност.

tarc4

ingredients img222
ВИТАМИН D3+ ПОЛСКИ ХВОЩ –
GreenACTIVE

МОЩНА ФОРМУЛА ЗА ЗДРАВЕТО НА КОСТИТЕ, КОСАТА, КОЖАТА И НОКТИТЕ.

Ако имате някой от следните проблеми, като например:

•Слабост

• Сънливост след хранене

• внезапно и бързо наддаване или загуба на тегло с подходяща диета

• Нарушена концентрация, забрава, разсеяност

• Потиснато настроение

• Раздразнителност, постоянна нервност, напрежение, раздразнителност

• Акне и кожни проблеми

• Проблеми със заспиването и събуждането през нощта

Трябва да отидете на консултация по ендокринология. Горе споменатите симптоми могат да бъдат причинени от други заболявания, но ако се появят, първо трябва да се изключи хормоналният фон. Дори един от тях може да бъде отговорен за проблеми с функционирането на щитовидната жлеза.

GreenActive slider
Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!