лечнеие

Как можем да излекуваме хормоналното акне и какво лечение е посочено?

Как можем да излекуваме хормоналното акне и какво лечение е посочено?
лечнеие

ingredients img
КОСТИ ФЛЕКС ПРЕМИУМ –
30 капсули х 415mg

от Green Active
За свободно движение на ставите, мускулите и сухожилията.
Научи още

Хормоналното акне е форма на акне, която възниква в резултат на хормонални промени в организма, особено по време на юношеството, менструалния цикъл, бременността или менопаузата. Ето някои методи за лечение, които могат да помогнат за управление на хормоналното акне:

  1. Консултирайте се с дерматолог:
   Преди да започнете каквото и да е лечение, се препоръчва да се консултирате с дерматолог, за да получите точна оценка на състоянието на кожата и да получите конкретни препоръки.
  2. Режим на грижа за кожата:
   • Нежно почистване: Използвайте нежен, недразнещ почистващ препарат, за да премахнете мръсотията и излишния себум от кожата си. Избягвайте да миете лицето си твърде често или да използвате агресивни продукти, които могат да раздразнят кожата ви и да влошат акнето.
   • Некомедогенни продукти: Избирайте козметика и продукти за грижа за кожата, които не са комедогенни, което означава, че те не запушват порите или влошават акнето.
   • Избягвайте да докосвате лицето си: Избягвайте да докосвате лицето си с мръсни ръце или да стискате или да се изкачвате в акне, тъй като това може да доведе до възпаление и разпространение на бактерии.
  3. Хормонална терапия:
   • Орални контрацептиви: Някои орални контрацептиви могат да помогнат за регулиране на нивата на хормоните и намаляване на хормоналното акне при жените. Те трябва да се предписват и прилагат под наблюдението на лекар.
   • Антиандрогени: В някои случаи може да се препоръча антиандрогенно лекарство, за да се намали производството на андрогенни хормони, отговорни за хормоналното акне.
  4. Локално лечение:
   • Ретиноиди: Продуктите, съдържащи ретиноиди, като третиноин, могат да помогнат за ексфолирането на клетките и да отблокират порите, като по този начин намаляват акнето.
   • Бензоил пероксид: Тази съставка помага за намаляване на бактериите и контрол на производството на себум.
   • Салицилова киселина: Продуктите, съдържащи салицилова киселина, могат да помогнат за ексфолиране на кожата и почистване на порите.
ingredients img222
ВИТАМИН D3+ ПОЛСКИ ХВОЩ – 30 капсули х 428mg
от Green Active
Мощна формула за здравето на костите, косата, кожата и ноктите.
Научи още
 1. Перорално лечение:
  • Антибиотици: При по-тежки случаи на хормонално акне, Вашият лекар може да предпише перорални антибиотици за борба с възпалението и бактериалната инфекция.
  • Изотретиноин: Изотретиноинът е мощно лекарство, което се използва при тежки случаи на акне, устойчиви на други лечения. Тя изисква внимателно медицинско наблюдение и може да има тежки странични ефекти.

Важно е да се отбележи, че всеки човек може да реагира по различен начин на хормоналното лечение на акне. Препоръчително е да говорите с дерматолог, за да определите най-подходящия план за лечение въз основа на състоянието на кожата и индивидуалните нужди.
Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!

0
  0
  Количка
  Вашата количка е празна