89DS65VD5V 768x432 1

Как можем да лекуваме алергии и какво лечение е посочено?
Как можем да лекуваме алергии и какво лечение е посочено?

89DS65VD5V
Лечението на алергиите зависи от техния вид и тежест. Като цяло, има някои общи възможности за лечение на алергии. Важно е обаче да се консултирате с лекар или специалист по алергии, за да получите точна диагноза и да разработите подходящ план за лечение. Ето някои общи възможности за лечение на алергии: 1. Избягване на алергени:
  Първата стъпка в лечението на алергии е избягването на излагане на вещества, които предизвикват алергични реакции. Ако сте алергични към полени, можете да опитате да ограничите времето, което прекарвате на открито в дни с високи нива на полени. Ако сте алергични към прахови акари, можете да използвате антиалергични покривала за легла и да поддържате добра хигиена в дома си.
  Алергия и десенсибилизация - Медико-дентална практика GEMA
 2. Антихистамини:
  Антихистамините са лекарства, които блокират действието на хистамин, вещество, произведено по време на алергични реакции. Тези лекарства могат да помогнат за намаляване на симптомите на алергия като кихане, сърбеж и хрема. Антихистамините могат да се предлагат както по лекарско предписание, така и без рецепта.
 3. Десенсибилизация или имунотерапия:
  При тежки алергии имунотерапията може да бъде ефективна възможност за лечение. Тя включва постепенното и контролирано прилагане на специфичния алерген, причиняващ алергичната реакция, за да се намали чувствителността на организма към него. Имунотерапията може да се прилага под формата на инжекции или сублингвални (таблетки или капки под езика)


 4. Кортикостероиди:
  Кортикостероидите могат да бъдат предписани за намаляване на възпалението и тежките алергични симптоми, като обриви или възпаление на носа. Тези лекарства могат да се приемат локално (кремове или мехлеми), перорално (хапчета) или инхалирани (за астма).
 5. Деконгестанти:
  Деконгестанти | Лечение

  Деконгестантите могат да се използват краткосрочно за намаляване на запушването на носа и отваряне на дихателните пътища. Деконгестантите обаче не трябва да се използват дългосрочно, тъй като те могат да имат странични ефекти и да доведат до пристрастяване.

Важно е да работите в тясно сътрудничество с Вашия лекар, за да установите специфичните алергени, които предизвикват алергични реакции и да определите най-подходящия план за лечение за Вашата индивидуална ситуация. Всеки човек може да реагира по различен начин на различните форми на лечение и специалист може да ви даде подходящи насоки за справяне с  алергиите.
unnamed 1

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!0
  0
  Количка
  Вашата количка е празна