чесън лекува цялото тяло 1

Печен чесън – лекува цялото тяло

Печен чесън – лекува цялото тяло

%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD %D1%87%D0%B5%D1%81%D1%8A%D0%BD %D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0 %D1%86%D1%8F%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE %D1%82%D1%8F%D0%BB%D0%BE 1

Чесънът (Allium sativum) е една от най-удивителните храни на Земята! Чесънът предоставя безброй ползи за здравето и придава на храната чудесен вкус!

Изяждането на 6 скилидки печен чесън може да излекува тялото ви само за 24 ч.! Може да се каже, че чесънът е суперхрана!

Той е близък роднина на лука и също като останалите видове лук принадлежи към семейство лукови.

Алицинът е основната съставка във всички тези силни храни и именно това съединение им дава силните, борещи заболяванията свойства и ги прави много вкусни.

Хората от векове се възползват от лековитите свойства на чесъна! Лечебни употреби на чесъна ще откриете още в древен Египет!

Други древни цивилизации, които са използвали незаменимия чесън са тези на вавилонците, гърците, римляните и китайците.

Чесънът расте на глави. Всяка глава има по 10-20 скилидки. Можете да изядете само 6 скилидки и да излекувате тялото си в рамките на 24 часа.

Обаче в много от лековете се използват малки количества чесън като например половин скилидка.

Съединението в чесъна, наречено алицин влиза в тялото през храносмилателния тракт и прониква в цялото тяло със своите антибактериални и други лечебни свойства.

Много изследвания доказват ползите от чесъна и ние спокойно можем да кажем, че това е една от най-здравословните храни на тази планета.

С това няма как да не се съгласим. Много хора по целия свят използват суров чесън, за да контролират високия си холестерол, както и високото или ниското си кръвно налягане, за предпазване от коронарна болест на сърцето и инфаркт, за подобряване на кръвотока, причинен от стеснените артерии и т.н.

Онова което трябва да знаете е че чесънът предпазва от образуването на ангиотензин (съединение, представляващо три свързани пептидни хормона, два от които повишават кръвното налягане) и помага за отпускането на кръвоносните съдове.

Чесън се използва и е много ефикасен в контролирането на вредния (LDL) холестерол.

Много здравни експерти препоръчват консумирането на само шест скилидки печен чесън като казват, че само  след 24 часа човек ще е наистина удивен от резултатите.

Прочетете тази статия внимателно и открийте какво се случва през следващите 24 часа след консумирането на чесновите скилидки.

384319163 1006686983882336 2603634002440037420 n
Ето какво ще случва през следващите 24 часа след като изядете 6 скилидки печен чесън:

1 час – Алицинът влиза в тялото през храносмилателния тракт като се храносмила в стомаха, превръща се в храна за тялото и прониква в цялото тяло. Това става през първия час след поглъщането му.

2 – 4 часа – След 2 часа чесънът започва да се бори със свободните радикали и с раковите клетки.

В рамките на 2-4 часа, съединенията в чесъна започват да унищожават раковите клетки!

Националният раков институт посочва:

„Защитаващите (от рак) свойства на чесъна вероятно се дължат на неговите антибактериални свойства или на способността му да блокира формирането на причиняващи рак субстанции, да спира активирането на причиняващите рак субстанции, да подсилва възстановяването на ДНК-то, и да снижава клетъчната пролиферация като задейства клетъчната смърт на раковите клетки.

4 – 6 часа – След 4 часа метаболизмът се активира и започва да елиминира излишните течности и да гори тлъстините в тялото.

В рамките на 4-6 часа от поглъщането на чесъна, метаболизмът започва да се повлиява от полезните му свойства изразяващи се в това, че той започва да елиминира излишните течности и мазнини в тялото.

Чесънът прави това като подсилва Т-клетките. Яденето на чесън повишава количеството борещи вирусите Т-клетки в кръвотока.

Учени диетолози от Университета на Флорида съобщиха в списанието Clinical Nutrition през 2012, че приемът на екстракт от стар чесън снижава сериозността на симптомите на настинка и грип и че тези симптоми отминават по-бързо при хората, които пият чесновия екстракт, отколкото при онези, които не го пият.

Учените твърдят, че чесновият екстракт действа като подсилва имунната функция на клетките.

6 – 7 часа – През този период антибактериалните свойства на чесъна се активират и защитават тялото от бактериите.

7 – 10 часа – След 7 часа чесънът започва да защитава тялото ви от окисляването.

По конкретно, в рамките на 6-10 часа от поглъщането на чесъна, той предоставя действие на клетъчно ниво.

Малка група изследователи от Университета на Южна Каролина откри нещо, което е полезно за всеки, който има намерение правилно да консумира много чесън. Те откриха, че определени органични серни съединения в чесъна наистина убиват раковите клетки в мозъка без да засягат здравите клетки.

10 – 24 часа – След 10 часа чесънът започва да пречиства тялото, което включва посочените по-долу процеси.

В рамките на 10-24 часа след поглъщането на чесъна тялото изпитва множество ползи от него.

Чесънът почти е освободил тялото от здравословните проблеми с мощните ползи, които му е предоставил.

Ако сте изяли няколко скилидки чесън преди 24 часа, вероятно се чувствате удивени. Тялото ви вече усеща имунната си система по-силна, по-нисък вреден холестерол, костите ви са по-силни и дори изпитвате подобрени атлетични способности.

Ето и оздравителните процеси, които са протекли в тялото благодарение на чесъна:

Регулиране на нивата на холестерола

Пречистване на артерии и защита на тялото от сърдечно-съдови заболявания

Снижаване на кръвното налягане

Укрепване на имунната система

Подобряване на силата на костите

Елиминиране на умората

Подобряване на спортните постижения

Предпазване на тялото от проникване на тежки метали

Повишаване на продължителността на живота на клетките

Ето и рецепта за печен чесън, от която можете моментално да се възползвате и след само около 40 минути да задействате всичките описани по-горе процеси, а след още 24 часа и описаните ползи за здравето си.

Печен чесън на глави

Време за приготвяне: 5 минути

Време на печене: 30 минути

Необходими продукти

една или повече глави чесън

зехтин

Метод

Загрейте предварително фурната до 205° по Целзий (400° по Фаренхайт).

Обелете главите чесън както са цели от външните люспи без да махате люспите на отделните скилидки.

С помощта на остър нож отрежете 0.6 см до 1.2 см от горната част на главата, така че отделните скилидки да се оголят.

Сложете главите чесън в тавичка за печене с отрязаната страна нагоре. Формите за мъфини вършат чудесна работа, понеже в тях главите чесън не могат да се обърнат.

Полейте всяка глава чесън с по две ч.л. зехтин и с пръсти добре разнесете зехтина върху оголените скилидки. Увийте всяка глава с алуминиево фолио. Печете на 205° С (400° F) около 30-35 минути или докато скилидките омекнат на пипане.

Оставете чесъна да изстине достатъчно, така че да не пари при допир. Използвайте малък нож да отстраните леко люспите около всяка скилидка.

С виличка за коктейли или с пръсти издърпайте или стиснете печените чеснови скилидки, така че да изскочат от обвивките си.

Яжте печените скилидки чесън направо или ги смачкайте с вилица и ги използвайте в ястия.

Можете да ги мажете върху френско хлебче, да ги смесите със сметана, за да приготвите сос за печени картофи или да ги смесите с пармезан и добавите в паста, възможностите са безброй.
Източник: search-2.blogspot.com

Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна