6f5f1ecf4dc5b1a84a0ab8dd4df02774

Предупредителни знаци, че апендиксът ви е в беда

Предупредителни знаци, че апендиксът ви е в бедаАпендицит: симптоми и признаци при апендицит

Апендицитът е важен медицински проблем, който може да изпитате. Mоже да засегне хора от всички раси и възрасти. Всъщност лекарите не са намерили начин да предотвратят апендицит. Този проблем обикновено се причинява от чуждо тяло или изпражнения, които блокират апендикса, което води до натрупване на бактерии и отпадъци. Други състояния, като рак, също могат да причинят апендицит.

Когато имате проблеми в апендикса, може да имате апендектомия, която е често срещана рутинна процедура. Извършва се през сондаж в пъпа и може да причини животозастрашаващи проблеми, ако се пренебрегне.

Ето често срещани признаци, че имате проблем с апендикса.Коремна болка (обикновено тъпа)
Апендицитът е свързан с коремна болка. Тази болка може да се появи от дясната страна на тялото ви. Много хора описват болката като тъпа болка и спазъм. Ако възпалението се влоши, болката започва да става по-локализирана и остра от дясната страна. Понякога може да почувствате болка около таза или долната част на гърба.

Повръщане и гадене заедно с други стомашни разстройства.
Пациентите с апендицит често изпитват проблеми с храносмилането. По този начин един от симптомите на проблеми с апендикса, които Вашият лекар предупреждава, е повръщане заедно с коремна болка. Понякога може да се почувствате като болни, въпреки че нямате симптоми. Въпреки това, може да имате гадене, от което ще имате загуба на апетит.

Гадене и повръщане – същност, усложнения, причини, лечение

Може да изпитате и други храносмилателни нарушения, като диария и запек.

Пълна загуба на апетит.
Когато имате храносмилателни разстройства и болка, храненето е последното нещо, за което можете да мислите. Това се дължи на развитието на гадене, т.е. страх от повръщане, което е често срещан симптом.

Загубата на апетит е често срещана, когато забременеете. Това кара стомаха ви да приема по-малко храна, защото процесът на храносмилане може да отнеме повече време. Този симптом се наблюдава и сред бременните жени, които са силно засегнати от сутрешното гадене, както и от загубата на апетит.Парене и болка при уриниране – как да се справим по-бързо | CredoWeb

Болка или затруднено уриниране.
Вашият пикочен мехур също страда от възпаления апендицит, който го кара да развие силна болка или да има затруднения при уриниране. Основните причини, които водят до тези симптоми, са възпаление и инфекции. Това може да доведе до запушване, което засяга бъбреците. Така че, ако този проблем се разпространи в пикочния мехур и други части на тялото, това може да доведе до други медицински проблеми.

Ректална болка
Ако апендиксът се премести в нова позиция в тялото ви, това може да причини силна ректална
болка. Процесът може да започне с разстроен стомах, но състоянието обикновено се влошава. Лекарите може да не обърнат внимание на този симптом, ако не се извърши ректален преглед. Може също да почувствате болка в долната част на гърба, тъй като възпалението на апендикса продължава и остава нелекувано.
364

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна