Чесновата вода по рецептата на баба ме изправи на крака. Тя лекува цял куп от болести!

Чесновата вода по рецептата на баба ме изправи на крака. Тя лекува цял куп от болести!
Почти всеки знае за ползите от чесъна, въпреки че го споменават особено когато става въпрос за укрепване на имунитета или борба с настинките. Но често хората не знаят колко полезна е чесновата вода в други области.

Само 2 скилидки от този естествен антибиотик, вливани в чаша топла вода, могат да ви спасят от куп заболявания.

Трудно е да се повярва, но тази проста рецепта работи. Сега ще ви кажем как да се възползвате пълноценно от лечебната напитка.

Вода с чесън
Ето как правилно да приготвите вода с чесън, при какви заболявания трябва да се използва и в какви случаи не може да се приема.Съставна част:

  • 2-3 скилидки чесън
  • 3 резена пресен лимон
  • 3-4 капки зехтин
  • 1 чаша топла вода

Приготвям:

1. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на малки парченца.

2. Сложете нарязания чесън в съд. Добавете няколко резена лимон и 3-4 капки зехтин.

3. Оставете за 15 минути.

4. Прецедете и използвайте незабавно.

Тънкостите на приготвянето на чеснова вода

Възниква въпросът: защо рецептата за тинктура от чесън включва тези два продукта?
Чесънът е един от най-добрите антимикробни агенти, ефективно почиства кръвоносните съдове, стомаха и елиминира паразитите. А лимонът подхранва организма с витамини, разтваря добре примесите, стимулира изгарянето на мазнините и подобрява тена.
Високото съдържание на калий в лимона укрепва сърцето, има положителен ефект върху мозъка и нервната система. Големи ползи от лимона за храносмилателната система. Използването му подобрява функционирането на черния дроб, насърчава производството на неговите ензими и също така разрежда жлъчката.

Редовната консумация на чеснова вода намалява риска от сърдечни заболявания, инфаркт и инсулт. В края на краищата, водата с чесън помага за разреждане на кръвта, предотвратявайки образуването на кръвни съсиреци. Чесънът помага за понижаване на кръвното налягане и нормализиране на нивата на холестерола.

Ползите за здравето от ежедневното пиене на чеснова вода включват също: повишена устойчивост към инфекции, намалена болка в ставите и подобрено здраве на черния дроб и бъбреците.Как да използвате чеснова вода
Тъй като тинктурата от чесън има мощен ефект върху тялото, не се препоръчва да се пие всеки ден. Обикновено е достатъчно да пиете по 1 чаша от тази тинктура 2 пъти седмично, за да се възползвате напълно от лечебната й сила.

Най-добре е да пиете чеснова вода сутрин 30 минути преди закуска. Пиенето на вода с чесън също е ефективна диета у дома, която може бързо да унищожи отлаганията в корема. Стимулира метаболизма, помага за по-бързото изгаряне на калории, потиска апетита.

Противопоказания

Ако по това време приемате разредители на кръвта или лекарства, които понижават кръвното налягане, не забравяйте да се консултирате с лекар, защото водата с чесън понижава налягането и разрежда кръвта.

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!