bbd40129898348ff8963ec741b33c689 scaled

4 ПОЛЗИ от Мурсалският чай!

4 ползи от Мурсалският чай!

bbd40129898348ff8963ec741b33c689

Мурсалският чай е билка, която се използва от векове за лечение на различни здравословни проблеми. Той съдържа редица активни съставки, които имат противовъзпалителни, антибактериални, муколитични, отхрачващи, успокояващи и диуретични свойства. Тези свойства могат да бъдат полезни при лечението на различни състояния, включително:

 • Пушаческа кашлица
 • Проблеми с простатата
 • Бронхит и пневмония
 • Нормализиране на кръвното налягане

Днес ще разгледаме точно тези 4 ползи от Мурсалският чай.

Как мурсалският чай помага при пушаческа кашлица

mursalski chai za silna imunna sistema 3

Мурсалският чай действа при пушаческа кашлица по няколко начина:

 • Намалява възпалението на дихателните пътища. Мурсалският чай съдържа флавоноиди, които имат противовъзпалителни свойства. Те помагат за намаляване на възпалението на лигавицата на дихателните пътища, което е основната причина за пушаческата кашлица.
 • Убива бактериите. Мурсалският чай съдържа етерични масла, които имат антибактериални свойства. Те помагат за убиване на бактериите, които могат да допринесат за възпалението и кашлицата.
 • Разхлабва храчките. Мурсалският чай съдържа муколитични вещества, които помагат за разхлабване на храчките. Това улеснява отделянето им от дихателните пътища, което може да помогне за облекчаване на кашлицата.

Как мурсалският чай помага при кръвното налягане?

Мурсалският чай може да помогне за нормализиране на кръвното налягане по няколко начина:

 • Намалява стреса. Мурсалският чай има успокояващи свойства, които могат да помогнат за намаляване на стреса. Стресът може да доведе до повишено кръвно налягане.
 • Намалява възпалението. Мурсалският чай има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на възпалението на кръвоносните съдове. Възпалението може да доведе до стесняване на кръвоносните съдове, което може да доведе до повишено кръвно налягане.
 • Подобрява кръвообращението. Мурсалският чай има диуретични свойства, които могат да помогнат за подобряване на кръвообращението. Това може да помогне за намаляване на налягането върху кръвоносните съдове.

Как мурсалският чай помага при проблеми с простатата

4 800x800

Мурсалският чай действа при простатата по няколко начина:

 • Намалява възпалението. Мурсалският чай съдържа флавоноиди, които имат противовъзпалителни свойства. Те помагат за намаляване на възпалението на простатата, което е основната причина за симптомите на простатит и ДХП.
 • Убива бактериите. Мурсалският чай съдържа етерични масла, които имат антибактериални свойства. Те помагат за убиване на бактериите, които могат да допринесат за възпалението и симптомите на простатата.
 • Подобрява уринирането. Мурсалският чай има диуретични свойства, които помагат за подобряване на уринирането. Това е особено полезно за мъже с ДХП, които имат затруднено уриниране.

Как помага при бронхит и пневмония ?

Мурсалският чай може да помогне при бронхит и пневмония по няколко начина:

 • Намалява възпалението. Мурсалският чай съдържа флавоноиди, които имат противовъзпалителни свойства. Те помагат за намаляване на възпалението на дихателните пътища, което е основната причина за бронхита и пневмонията.
 • Убива бактериите. Мурсалският чай съдържа етерични масла, които имат антибактериални свойства. Те помагат за убиване на бактериите, които могат да допринесат за възпалението и симптомите на бронхита и пневмонията.
 • Подобрява дишането. Мурсалският чай има отхрачващи свойства, които помагат за отделянето на храчките. Това улеснява дишането и може да помогне за облекчаване на кашлицата.

Заключение

Видяхме 4 ползи от Мурсалският чай. Това е билка с богати хранителни вещества и потенциални ползи за здравето. Съществуват научни доказателства, които подкрепят твърдението, че мурсалският чай може да помогне за облекчаване на дихателните проблеми, подобряване на имунната функция и стабилизиране на кръвното налягане. Освен това, мурсалският чай може да бъде полезен за подпомагане на здравето на простатата.
Източник: search-2.blogspot.com

Ако статията ви е харесала може да ни последвате и да споделите с вашите приятели!

0
  0
  Количка
  Вашата количка е празна