5 явни сигнала, че тялото ви се нуждае от вашата помощ5 явни сигнала, че тялото ви се нуждае от вашата помощ

Много често забравяме да слушаме тялото си. Но как можем да разпознаем, че то е изпратило явни сигнали за помощ? 

В тази статия ще разгледаме пет отличителни знаци, че тялото ви изпитва нужда от вашето внимание и грижи. 

Разпознавайки тези сигнали, можете да предприемете бързи и ефективни мерки, за да поддържате здравето си на оптимално ниво. 

Прочетете нататък, за да научите как да бъдете в хармония с тялото си и да му предоставите това, което истински му трябва.

Човешкото тяло е много сложно, защото се състои от органи, които са свързани помежду си. 

Така дисфункцията на един орган бързо предизвиква нарушения в останалите органи. 

За щастие, тялото е в състояние да изпраща съобщения, когато се нуждае от помощ отвън или когато чужд обект пречи на правилното функциониране на тялото.

 

Кожни лезии

Ако кожата ви е наистина суха, въпреки редовното овлажняване, това означава, че страдате от дефицит на витамини, включително витамин C, витамин B5 или дори витамин E. 

Тези витамини съживяват кожата и й помагат да се регенерира, точно както участват в доброто й функциониране на организма. 

Така че, най-добрият начин да разрешите този проблем с хидратацията е да ядете храни, които ще помогнат за подхранването на кожните клетки и ще поддържат тялото здраво. 

За предпочитане са цитрусови плодове (лимон, портокал, грейпфрут, мандарина), червени плодове (ягоди, малини, къпини), сушени плодове (орехи, бадеми и др.) или дори риба (сардина, скумрия, пъстърва), които са богати на витамини, минерали и мастни киселини за възстановяване на гъвкавостта и еластичността на кожата.

Орално кървене

Внезапното кървене от венците означава, че вероятно имате гингивит. 

Въпреки че това заболяване не е болезнено, ако не се лекува, може да доведе до пародонтоза, разрушаване на тъканта на венците и загуба на зъби. 

Това означава липса на витамин C яжте лук, чесън, плодове и зеленчуци възможно най-често.

Освен това лошата устна хигиена може да бъде основната причина за това кървене, поради което зъболекари обясняват, че зъбите и цялата уста трябва да се мият поне два пъти на ден (сутрин и преди лягане), за да се предотврати разпространението на бактерии.

Безпокойство, безсъние и мускулни крампи

Всички тези признаци и симптоми показват особено дефицит на магнезий и калий в организма. 

Всъщност магнезият помага за умерена нервно-мускулна възбудимост и насърчава предаването на нервните импулси. 

В допълнение, той също се счита за естествено облекчаване на стреса и по този начин помага за отпускане на мускулите и борбата с тревожността и безсънието. 

 

Що се отнася до калия, той действа върху нервните и мускулните клетки. 

След това дефицитът води до сърдечни проблеми, промени в настроението и мускулни крампи. 

За да увеличите нивата на магнезий и калий, трябва да предпочитате храни като банани, ядки, слънчогледови семки, цвекло и черен шоколад, които са отлични източници на минерали.

Повишен апетит към морски дарове

Желанието за морски дарове често се причинява от ниски нива на йод в тялото. 

Йодът е от съществено значение за човешкото тяло и участва в синтеза на тиреоидни хормони (хормони, произвеждани от щитовидната жлеза, жлеза с вътрешна секреция, която регулира нашия метаболизъм). 

По този начин недостигът на йод е причина за запек, спазми, умора, депресия, наднормено тегло и нарушения на паметта. 

За да увеличите количеството йод в организма, консумирайте повече йодирани морски продукти (водорасли, стриди, миди, скариди и др.), както и черен дроб на треска и йодирана морска сол.Жажда за сладко

Ако често жадувате за сладко, това може да е индикатор за изтощение или тревожност. 

Във всеки случай клетките се нуждаят от повече глюкоза, за да могат да произведат достатъчно енергия и да поддържат правилното функциониране на тялото. 

За глад за сладко и за възстановяване на енергията яжте храни, които помагат за регулиране на нивата на кръвната захар, като плодове (ябълки, праскови, круши). 

В допълнение, храни като бадеми, орехи или черен шоколад действат като естествени подтискащи апетита.

В заключение, бъдете внимателни към сигналите, които ви изпраща тялото ви – те са ключът към поддържането на добро здраве и благосъстояние. 

Когато откриете 5-те явни сигнала, че тялото ви се нуждае от вашата помощ, не се колебайте да действате бързо и адекватно. 

Поддържайте баланс в живота си, грижете се за физическото и емоционалното си благосъстояние и отговаряйте на нуждите на тялото си с любов и внимание. 

Вашето здраве е инвестиция в качеството на живот, и когато отговорите на тези сигнали, тялото ви ще ви благодари с дълги и здравословни години напред.
Източник: search-2.blogspot.com

Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!