психика

Страхът, ревността и омразата причиняват киселини и бавно разграждане на тялото

Страхът, ревността и омразата причиняват киселини и бавно разграждане на тялотоСтрахът, ревността и омразата причиняват киселини и бавно разграждане на тялото
Аз съм невролог и знам със сигурност страхът, ревността и омразата причиняват киселини и бавно разграждане на тялото
 
Помните ли известния експеримент на Авицена с две агнета?
 
Животните от едно котило са поставени в различни клетки и са хранени абсолютно еднакво, но пред едно агне е поставена клетка с вълк.
 
Едното от агнетата, което не видя хищника, беше весело, нахранено и здраво, а другото, живеейки в атмосфера на постоянен стрес и чувство за опасност, изпадна в депресия, апатично, не яде и се разболя.
 
Нищо чудно, че казват, че всички болести идват от страх в метрото, подигравка на някого публично, преживяване на неудобна ситуация и т.н.
 
За други може да е смешно, но в тялото възниква травма.
 
Нервите, завистта, омразата и страхът могат буквално да отведат човек в гроба.
 
Всеки психичен дисбаланс рано или късно води до заболяването.
 
Как да се предпазите от негативните емоции?
 

Ще ви кажа как да преодолеете стреса и да се отървете от негативните мисли, за да не станете лесна жертва на патогени.Лечение на стрес
 
Румънският професор Думитру Константин Дулкан заявява: „Когато човек се освободи от негативните мисли, не само настроението му се подобрява, но и здравето му. 
 
Хроничният стрес, постоянното чувство на страх, ревност, омраза и гняв променят pH на тялото към киселинност и правят човека по-податлив на всякакви заболявания, включително рак.
 
Според Дълкан депресията вреди на тялото: „Това състояние причинява възпаление, отслабва имунната система, което я прави лесна мишена за патогенни бактерии и други микроби.
 
Позитивното мислене укрепва имунната система, осигурява жизнена енергия, увеличава продължителността на живота и подобрява състоянието на кожата.
 
Според професор Дълкан можете сами да се отървете от стреса и да програмирате мозъка си!
 
Ето какво препоръчва специалиста.
 
Как да се отървете от стреса и лошото настроение:
Хроничния стрес като причина за заболявания – HealthyLifeStyle
 
1. Опитайте се да контролирате негативните емоции, чувствата на гняв и страх. Не се ядосвайте на малките неща и се научете да разбирате грешките на другите. 
 
„Ако някой е направил грешка, опитайте се да му простите. Защото прошката на физиологично ниво прави pH алкално, тоест здравословно и непривлекателно за развитие на болестта “, казва Дълкан.
 
Разбира се, нищо не се случва веднага. Ще е необходимо да работите внимателно върху себе си. 
 
Само запомнете: всяка секунда от негативно отношение убива хиляди клетки в тялото ви.
 
2. Дайте си 10-минутна почивка от работата
 
Забравете за притесненията, опитайте се да изчистите ума си, направете нещо хубаво.
 
Препоръчително е да излезете на въздух, за да проветрите ума си. Това помага много и е изключително подценявана дейност.
 
Ако не възстановите енергията, използвана в процеса на ежедневието си, ще доведете до негативни последици. 
 

Но ако се научите да почивате и да се възстановявате, скоро ще започнете да дишате в различен ритъм.3.Заменете кафето с чай. Пийте затоплящата напитка бавно и бавно, наслаждавайки се на спокойствието. 
 
Постепенно ще свикнете да релаксирате при всякакви условия и да програмирате мозъка си да се дистанцира.
 
4. Често преминава от умора и хроничен стрес до липса на кислород в мозъка. 
 
Нищо чудно, че всички методи за релаксация се основават на дишането.
 
 „Затворете очи за няколко минути, поемете дълбоко въздух и докато издишате, излезте от прегръдката на гнева, страха или умората. И така няколко пъти. До ефекта.
 
Не приемайте хапчетата, ако имате главоболие. 
 
Просто се отпуснете, представете си топка, излъчваща топлина, докато излиза от сърцето ви и отива в главата ви, където я боли толкова много. 
 
Правя го няколко пъти и болката изчезва“, пише професорът.
 
5. Ако искате да сте здрави, водете активен живот, хранете се правилно, почивайте добре и не забравяйте да вярвате в по-доброто. 
 
Намерете нещо, което обичате, и му се посветете със страст, махнете се от рутината за малко. Намалете лошите мисли до важни и сериозни въпроси. 
 

Но търсете радост в най-малките неща. Нека тези малки радости станат вашата храна, вашият ежедневен хляб.Знаете тази хармония, щедрост, безкористност. Те живеят във вас, просто трябва да се научите да отблъсквате злото, което ги затъмнява. 
 
Можете и трябва да контролирате емоциите си. Въпросът не е да ги потискате, но и да не се увличате от тях.
 
Правете го, ако не от уважение към другите, то за ваше добро! 
 
Изправете ръце, поемете дълбоко дъх и смело влезте в нов ден с усмивка на лицето – животът ще пламне с нови цветове, ще разберете!
Източник: search-2.blogspot.com
 
Бъдете важни за себе си, вие сте жената/мъжът на живота си.

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!

Greenactive.bg0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна