1388 1 res

Плодът черен касис – вълшебен за здравето

Плодът черен касис – вълшебен за здравето

Касисът предлага богатство от хранителни вещества, които не се срещат никъде другаде. Малкото черно френско грозде може да се окаже сладко кисело, затова е плод, който обикновено изисква някакъв вид добавена сладост, като мед или стевия. Ние го предлагаме подсладен само със сироп от агаве,което го прави максимално полезен за здравето, когато няма пресни плодове през зимата.

1.Засилва имунитета:

Касисът съдържат много витамини, като например:

Витамин А
Витамин Б-5
Витамин В-6
Витамин В-1
Витамин E

Най-същественото в него е съдържанието на витамин С. Всъщност, касисът носи четири пъти по-голямо количество витамин С като портокали и удвоява количеството антиоксиданти като боровинки. Предимствата на витамин С са много. Тялото използва витамин С, за да метаболизира протеина и да образува колаген, който е от съществено значение за грижата за кожата и против стареене.

2. Полезен за сърцето:

В касиса се съдържа много калий. Той е много важен елемент за здравето и работата на сърцето. Това го прави изключително полезен за сърдечносъдовата система, понижава кръвното налягане и холестерола.

3. Полезен за кожата:

Черният касис прави вълшебства с кожата. Той има много мощни противовъзпалителни свойства благодарение на антиоксидантите си. Касисът допринася за намаляване на акнето, бръчките, фините линии и пигментните петна.

reklama nova

4. Полезен за очите:

Изследванията показват, че GLA и линолевата киселина, които се намират във витамин С, спомагат за лечение на сухота в очите.

Клиничните изпитвания с касис от чернокачествени корени показват, че тези плодове подобряват очната функция, включително:

-способността на очите да се адаптират към тъмнината
-приток на кръв към очите
-симптоми на зрителна умора

Хората, които извършват компютърна работа всеки ден, могат да се възползват от добавки от касис. Едно проучване установи, че 1 супена лъжица плодове от касис намалява зрителната умора два часа след това.

Източник: search-2.blogspot.com

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна