katar6

 

Ние казваме: това е просто хрема. Междувременно това може да бъде толкова неприятно и обременително преживяване, че думата “само” изглежда изключително не на място тук.Запушването на носа е не само затруднено дишане, дискомфорт, но и постоянно главоболие, синуси, нос, сърбеж, усещане за парене и бутане, разкъсване от очите. Освен това може да има сериозни последици.

Как да се справим с него?

Твърди се, че лекуваната хрема трае седем дни, а не седмица. Всъщност тя няма да изчезне веднага, но можете значително да намалите неудобството му, да изтъните остатъчната секреция и да помогнете на тялото да се отърве от излишната натрупана слуз.

Хремата е естествена физиологична дейност на организма, която по този начин се предпазва от прекомерната абсорбция на вируси.

Ето защо, използването на капки за хрема не ви помага да се подобрите и дори може да удължи заболяването. Това носи само временно облекчение.

Народно средство за облекчаване на настинки и хрема

Инхалантът е ефективен при облекчаване на симптомите. Въпреки това, тя трябва да бъде подготвена превантивно по-рано в периоди на повишено заболяване, преди дори да хванем настинка.Ще ви трябва:

• Кора от 4 лимона • 1 с.л. карамфил • 350 мл алкохол

• бутилка или буркан

Рецепта

Сложете лимоновата кора и карамфила в бутилка и изсипете алкохола върху нея и затворете капака. Оставете бутилката/буркана на тъмно място за 10 дни. Разклащайте добре всеки ден.

Как да го използвам?

Полученият продукт трябва да се използва като назален инхалатор. Затворете едната ноздра и вдишайте получените терапевтични изпарения от бутилката. Повторете процедурата, когато имате симптоми на назална конгестия.

Защо работи?

Лимонът е отличен източник на витамини С, А, В1, В2, В3, желязо, фосфор, магнезий и калий. Тези свойства помагат за по-ефективно лечение на грип, настинки, астма, бронхит, синузит, хрема и болки в гърлото.

Карамфилът има антивирусни и антибактериални свойства, които помагат да се спре растежа на патогенните микроби. Освен това, тази подправка съдържа съединението евгенол, което инхибира окислителното увреждане, причинено от свободните радикали.

Не се колебайте да видите повече за ключът към успеха, помогнал на хиляди мъже и жени в България да постигнат мечтаната форма
СЛИМ АКТИВ+
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!