Отървете се от главоболието за 5 минути: Без хапчета и лекар

Отървете се от главоболието за 5 минути: Без хапчета и лекар

 
Опитайте този прост метод и се отървете от различни видове главоболие само за няколко минути, без хапчета и без да ходите на лекар. Главоболието засяга всеки от нас от време на време, въпреки че определена част от населението страда и от неприятните мигрени.   Ако обаче не искате да решавате главоболието си с хапчета, опитайте един безвреден, но ефективен начин за облекчаване. В някои случаи хората не могат без хапче, но ако откажете да го вземете или нямате под ръка, можете да се отървете от болката с помощта на акупресура.  
Този вид масаж не изисква специални медицински познания, но се препоръчва да заемете удобна поза и да се отпуснете.  След това всичко зависи от това как и върху кои точки нежно натискате или използвате кръгови движения. Кои методи ще използвате лек натиск или кръгови движения също зависи от това къде точно е главоболието ви или от какво е. Като цяло обаче акупресурата не отнема много време, но резултатите могат да се видят след пет минути. Инструкциите можете да намерите в приложената фотогалерия:  
  Така наречената точка на трето око. С натискането и ще се отървете и от напрежението в очите.
Масажирането на тази област ще помогне при болка по време на хрема, и ще намали хремата.  
Достатъчно е да натискате или масажирате точките с кръгови движения за една минута. 
Натискането на тези точки помага не само при главоболие, но и при зъбобол или стрес.
Масажирането на тези точки помага при запушен нос, силно главоболие или мигрена, но също така намалява болката в очите или ушите.
Натискът върху малка ямка в тази област също ще помогне при напрежение на очите.
Натискът върху тази област облекчава болките в гърба, зъбите и напрежението в мускулите на врата.  
Главоболието може да бъде обикновено гадене, но може да бъде и симптом на сериозно заболяване.  Информацията, която намирате в интернет е допълнителна и не може да замести посещението при лекар. Не подценявайте здравословните си проблеми и се прегледайте обстойно. Бъдете здрави! Източник: search-2.blogspot.com Ще бъде страхотно, ако ни последвате и споделите тази статия с приятелите си и вашето мнение (или опит) в коментарите!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *