fruits et legumes 1024x512 1

Топ 10 здравословни храни, които детоксикират организма по естествен начинТоп 10 здравословни храни

Топ 10 здравословни храни, които детоксикират организма по естествен начин

Детоксикацията е процес, при който човек прави промени в начина си на живот, за да изчисти тялото си от вредни токсини, които могат да навредят на здравето му.

Предлагаме ви 10 храни, които ще ви помогнат да прочистите организма си, за да се чувствате здрави през летния сезон. Тези храни за детоксикация имат няколко положителни ефекта върху вашето здраве, от поддържане на кръвното ви налягане до помощ при отслабване.

1. Зеленолистни зеленчуци

Хлорофилът, съдържащ се в тези зеленчуци, помага за премахването на токсини като метали и пестициди от тялото. Тези храни помагат на черния дроб да изпълни своята детоксикираща функция. През лятото най-добрият начин за консумация на тези зеленчуци е сурови под формата на салата. В тази група зеленчуци намираме кресон, спанак, маруля, коприва или манголд.

2. Лимони
lemon for skin 1585812232 lb

Те са идеални за поддържане на хидратация. Лимонада, приготвена с натурални лимони и минерална вода. Витамин С превръща токсините във вода.

3. Чесън

Освен че защитава сърцето, той активира чернодробните ензими и го кара да работи много добре, изпълнявайки една от основните му задачи, а именно да елиминира токсините от кръвта.
reklama nova

4. Сусам

Сусамовите семена предпазват чернодробните клетки от увреждане, което алкохолът и други продукти, съдържащи химикали, могат да причинят.

5. Моркови

Топ 10 здравословни храни
Морковите са богати на флавоноиди, бета-каротин и глутатион, всички от които спомагат за детоксикацията и подобряват функцията на черния дроб.

6. Зелен чай

Не само пречиства токсините благодарение на своите храносмилателни и стимулиращи свойства, но също така съдържа специален вид антиоксидант, наречен катехини, който повишава функцията на черния дроб.

7. Джинджифил
F b0a97f87ccde6aa360f65911d8db560d

Това е мощна подправка, която се бори с болести, повишава метаболизма, елиминира отпадъците и токсините, предпазва черния дроб и подобрява неговата функция. Джинджифилът е особено полезен за хора с прекомерно излагане на токсини.

8. Куркума

ez0ijw14Waw

Тази подправка е един от най-добрите детоксикатори на черния дроб в света. Куркумата помага за детоксикацията на черния дроб, като работи с ензимите на тялото ви, за да зареди токсините от черния дроб.

9. Плодове

Витамин C, фибри, вода с хранителни вещества, антиоксиданти и детоксиканти, почти всички плодове ще завършат идеално този списък от продукти, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре за тялото си и, най-важното, да имате много по-здраво тяло.

Топ 10 здравословни храни

10. Червено цвекло

Този изключително благотворен корен съдържа желязо, калций и един вид антиоксидант, наречен бетаин, който е растителен пигмент, отговорен за отличителния му червен цвят. Бетаинът подобрява клетъчната структура и регенерира клетките в черния дроб (основния център за детоксикация на организма).
Черният дроб защитава тялото ви от всички токсини, на които сте изложени, така че добавянето на естествен детоксикиращ зеленчук ще му помогне много.
Това са храни с ценни хранителни свойства, които по естествен начин могат да облекчат дискомфорта, който тялото ни изпитва, когато прекалим с лошите навици.

Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!

0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна