2 18

7 признака за опасност от възможен дефицит на витамин Д

7 признака за опасност от възможен дефицит на витамин Д2 18

Недостигът на витамини става все по-често срещан сред хората от всички възрасти. Малките деца могат да бъдат най-засегнати, тъй като техните растящи тела изискват много витамини и хранителни вещества за правилен растеж и развитие. Вместо да променят навиците или избора на храна, много хора приемат витаминни добавки с надеждата, че това ще разреши проблемите, свързани с дефицита на витамини.

Вашето тяло се нуждае от добра доза витамин Д, за да абсорбира калций и да помогне на костите ви да останат силни и здрави. Вие получавате този витамин естествено от слънчевите лъчи. Докато прекарването на време на слънце е важно по много причини, можете също да получите този важен витамин, като ядете определени храни, като яйца,риба или гъби,но през повечето време от годината нямаме голяма възможност за набавяне на този витамин за това препоръчваме набавянето му чрез качествени хранителни добавки и витамини.


Ето 7 признака и опасности от ниските нива на витамин Д.

1. Заболяване на венците. Кога за последен път ходихте на зъболекар? Ако е било преди повече от година, тогава е време да се обадите и да насрочите основно почистване, така че вашият зъболекар да може да прегледа здравето на венците ви. Ако имате зачервяване или кървене на венците след редовно четкане и почистване с конец, тогава може да сте изложени на риск от недостиг на витамин Д.

2. Чувство на умора през целия ден
Събуждате ли се от нощен сън, без да се чувствате отпочинали? Може би, след дрямка, имате чувството, че не сте спали с дни? Усещането за умора през деня е признак на дефицит и е нещо, което трябва да бъде установено възможно най-бързо.

Mood Swings: Causes, Risk Factors, and Ways to Cope

3. Чувство на претовареност или лошо настроение
Всеки има онези дни, в които предпочитаме да останем в леглото, отколкото да се изправим пред ежедневните отговорности, които имаме. Когато прекарвате достатъчно време на слънце, мозъкът ви освобождава хормон, известен като серотонин, който ви помага да се чувствате добре.

4. Мускулни или ставни болки
Ако изпитвате хронична болка в мускулите и ставите, това може да е липса на витамин Д. Опасностите от ниските нива на витамин Д причиняват оплаквания в ставите и мускулите.5. Отслабване на енергията
Чувство на умора през цялото време, когато тялото ви няма енергия, може да присъства през целия ден. Когато се чувствате уморени, това е причина за безпокойство. Колкото повече време прекарвате на слънце, абсорбирайки витамин Д, толкова по-добре ще се чувствате емоционално и физически.

6. Чести настинки
Хората, които страдат от недостиг на витамини, често се разболяват от грип или други респираторни заболявания. Витамин Д има критична роля в елиминирането на клетъчното възпаление в имунната система, така че липсата на този витамин води до влошаване на състоянието ви.

7. Пот на странни места
Това е един от симптомите, които може да не сте в състояние да обмислите. Но ако ви се поти главата например, може да се наложи да говорите с Вашия лекар, тъй като сте потенциално изложени на риск от недостиг на витамин Д.

За подържане нивата на Витамин Д и  здравето на вашите стави и кости ,препоръчваме комбинация от следните хранителни добавки:
КОСТИ ФЛЕКС ПРЕМИУМ –  ЗА ЗДРАВИ КОСТИ И СТАВИ !
ВИТАМИН Д3

флексд3

НАУЧИ ПОВЕЧЕ ЗА
КОСТИ ФЛЕКС
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!

0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна