doctor looks hologram sore knee severe pain x ray image trauma rheumatologist consultation skeletal image medical concept medical technologies future pain when walking

Кои хранителни добавки помагат при проблеми със ставите и костите

Кои хранителни добавки помагат при проблеми със ставите и коститеДоктор, лекуващ стави и кости

Над 200 кости и още толкова стави има в човешкото тяло. Всички тези елементи от тялото ни работят перфектно заедно и благодарение на тях ние имаме възможност да се движим свободно, да спортуваме, да танцуваме и да се радваме на активен живот. Но с течение на времето и напредването на възрастта силата на костната система и съответно на ставите, започва да отслабва. Създават се предпоставки за поява на проблеми с костите и ставите, защото някои витамини и минерали започват да намаляват в тялото ни и това влияе на състоянието на опорно-двигателната система.

Днес ще разгледаме кои са подходящите хранителни добавки, чрез които можем да си набавим тези ценни витамини и минерали, така че да осигурим на тялото си най-важните микроелементи и да предотвратим болезнени състояния.

Кои съставки се съдържат в качествените хранителни добавки за проблеми с костите и ставите?

Витамин D

Това е един от най-подходящите витамини за здрави стави и кости. Наричан „слънчевият“ витамин, защото се синтезира от слънчевата светлина, този витамин има мощен ефект върху цялостното ни здраве, но най-вече влияе на костите и ставите. Според различни изследвания, поддържането на добри стойности на витамин D в тялото спомагат да имаме здрава костна система и така да се предпазим от наранявания и счупвания.

Полски Хвощ

Природната сила на Хвоща е невероятно решение за всички, които искат по естествен начин да се погрижат за здравето на своята коса, кожа и нокти, като избягват вредните химически вещества, които могат да навредят на здравето. Съвременната грижа предполага все по-голямото използване на изцяло натуралните средства. Хвощът е билка, която подсилва съединителната тъкан, поддържа здравето на кожата и заздравява косата и ноктите.

Жена изпитва болка в колянотоГлюкозамин

Глюкозаминът се намира в хрущялите в нашето тяло и е сред най-полезните добавки, що се отнася до здравето на ставите.

Колаген

Ето, че стигнахме и до може би най-важния елемент в грижата за костите и ставите, а именно негово величество колагенът. Повечето дами вероятно го свързват основно с грижата за красотата, тъй като е известно, че колагенът помага да запазим свежия вид на лицето, като кожата е стегната, а фините линии са изгладени. Но това не изчерпва позитивните ефекти, които колагенът има върху нас. Тъй като той участва в почти всички тъкани – кожа, коса, нокти, ставни сухожилия и връзки, хрущяли, кости, това го прави наистина незаменим за здравето ни. За жалост, с напредване на възрастта синтезът на колаген в тялото ни намалява. Ценният протеин обаче може да се изчерпва в тялото не само заради възрастта, но и заради начина ни на хранене, както и поради някои вредни навици като тютюнопушене и прекаляване с алкохолни напитки. Вследствие на неговото намаляване в организма започват да се формират фини линии и бръчки по кожата, появяват се болки в ставите, може да се наблюдава дори скованост, умора, загуба на гъвкавост. Липсата на колаген в тялото отслабва силите ни и може да направи костите по-чупливи, а ставите – не толкова гъвкави и издръжливи, колкото са били преди.

За да балансираме и увеличим колагена в тялото можем да предприемем няколко стъпки – да си го набавяме под формата на качествени хранителни добавки като КОСТИ ФЛЕКС ПРЕМИУМ. В този продукт, както и в повечето добавки освен хидролизиран колаген са включени и други ценни съставки за здрави стави и кости като Хиалуронова киселина, Телешки колаген тип 1 и 3, Витамин C, Екстракт от индийски тамян (Босвелия)

Редовният прием на колаген е лесен, достъпен и приятен начин да си набавим така важния елемент и да подсигурим здравето на костната си система. А освен ползите на колагена по отношение на ставите и костите, приемът на тази добавка ще ни предпази от преждевременно стареене, като забави появата на бръчки за по-дълго време.

Калций

възрастна жена я боли кръстта
Знаем, че той е сред най-важните минерали за здрави кости. Един от лесните начини да си осигурим нужното количество калций е чрез консумация на млечни храни и напитки. Но ако ви се струва, че това не е достатъчно, можете да си го набавяте и чрез хранителни добавки.Магнезий

Това е друг безценен минерал за нашето здраве, а що се отнася до костите, магнезият може да се нарече дори суперминерал. Той помага на тялото да усвои по-добре витамин D и калций. Но освен това има редица проучвания, които показват, че дефицитът на магнезий в тялото може да доведе до остеопороза, затова не бива да допускаме липса на този минерал. Поддържането на добри нива на минерала в тялото може да ни предпази от фрактури, както и да спомогне за възстановяване от вируси и настинки.

Какво още да направите, за да поддържате костите и ставите в добро състояние?

 • Стремете се да сте активни, да се движите повече;
 • Тренирайте с цел заздравяване на тялото и подобряване на издръжливостта и гъвкавостта;
 • Поддържайте здравословно тегло; може да си помогнете с тази Хранителна Добавка СЛИМ АКТИВ+
 • Хранете се балансирано, с повече сезонни плодове и зеленчуци;
 • Стремете се към поддържане на правилна стойка.
 • При нужда си осигурете прием на качествени хранителни добавки за силни стави и кости.
  Ние препоръчваме КОСТИ ФЛЕКС ПРЕМИУМ + ВИТАМИН Д3+ПОЛСКИ ХВОЩ.

kostiflex ads
Научи повече за

КОСТИ ФЛЕКС ПРЕМИУМ
ВИЖ ТУК


Ако статията ви е харесала,последвайте нашата фейсбук страница и споделете вашия опит в коментарите!0
  0
  Количка
  Вашата количка е празна